ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Χιονίζει στην Λάρισα - Απαγόρευση κυκλοφορίας στα φορτηγά

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Χιονίζει στην Λάρισα - Απαγόρευση κυκλοφορίας στα φορτηγά
Larissanet.gr

Χιονόπτωση σημειώνεται στην πόλη της Λάρισας, με την κακοκαιρία «Μήδεια» να έχει φτάσει στη θεσσαλική πόλη.

Λόγω της χιονόπτωσης ανακοινώθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας απαγόρευση της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα όλων των φορτηγών οχημάτων, ωφελίμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων στην εθνική οδό Λάρισας - Κοζάνης και στην νέα εθνική οδό Λάρισας - Ελασσόνας - Κοζάνης.

Από την πλευρά του ο δήμος Λαρισαίων ανακοίνωσε προς τους πολίτες ότι έχουν οριστεί συγκεκριμένα σημεία της πόλης για προμήθεια αλατιού για κάθε ενδεχόμενο.

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Ζαούτσος, μηχανήματα του δήμου Λαρισαίων βρίσκονται σε επιφυλακή ώστε να επιχειρήσουν αν χρειαστεί τις επόμενες ώρες και ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου.

Μέριμνα για τους άστεγους από το Δήμο Λαρισαίων

Την ίδια στιγμή, εξωτερικές ομάδες για παροχή βοήθειας στον δρόμο λειτουργούν από τον Δήμο Λαρισαίων, στο πλαίσιο μίας σειράς δράσεων που εφαρμόζει προκειμένου να αποτραπεί η έκθεση των αστέγων σε κίνδυνο εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών.

Οι ομάδες παρέχουν φαγητό, κουβέρτες και υπνόσακους σε όσους έχουν ανάγκη, καθώς και πληροφορίες για το πού μπορούν να διανυκτερεύσουν. Αποτελούνται από ειδικευμένο προσωπικό (κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές) και βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία και συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία και τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου, καθώς και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, για τον έγκαιρο εντοπισμό αστέγων.

Οι πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη μπορούν να επικοινωνούν στην τηλεφωνική γραμμή 6970 236181 (24ωρη λειτουργία).

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων θα λειτουργεί στον Δήμο Λαρισαίων καθημερινά η δομή υποστήριξης αστέγων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ