ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη - Άγιος Βαλεντίνος: Η «Μήδεια» και ο χιονιάς δεν πτόησαν τους ερωτευμένους

Θεσσαλονίκη - Άγιος Βαλεντίνος: Η «Μήδεια» και ο χιονιάς δεν πτόησαν τους ερωτευμένους
INTIME / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μέχρι και πρόταση γάμου με μονόπετρο ενσωματωμένο σε τούρτα, αλλά και ...γλυκές ή ανθισμένες παραγγελίες από φοιτητές και φοιτήτριες, που λόγω lockdown εγκλωβίστηκαν σε άλλες πόλεις, μακριά από το «άλλο τους μισό», που παραμένει στη Θεσσαλονίκη, επιφύλασσε η «ημέρα των ερωτευμένων» για τα ζαχαροπλαστεία και τα ανθοπωλεία της πόλης.

Η κακοκαιρία «Μήδεια» και ο χιονιάς αποδείχθηκε πως δεν ήταν ικανά να κρατήσουν στο σπίτι τούς ερωτευμένους, με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις να σχηματιστούν ακόμα και ουρές -με τις προβλεπόμενες πάντα αποστάσεις και με μάσκες- έξω από ανθοπωλεία και ζαχαροπλαστεία της Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Συντεχνίας Καταστηματαρχών-Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης, Μάριος Παπαδόπουλος, επισημαίνει πως η σημερινή ήταν μια καλή μέρα για τα ζαχαροπλαστεία και ότι υπήρξε κινητικότητα στην αγορά, ενώ συμπληρώνει πως φέτος οι ερωτευμένοι προτίμησαν κυρίως τις ειδικά φτιαγμένες για τη μέρα τούρτες (π.χ. σε σχήμα καρδιάς), αντί για άλλα είδη, όπως μπισκότα ή σοκολατάκια.

Παράλληλα, πολλές ήταν και οι τηλεφωνικές παραγγελίες από πελάτες εκτός Θεσσαλονίκης, όπως φοιτητές και φοιτήτριες από άλλες πόλεις, που θέλησαν να «γλυκάνουν» τη σχέση τους, έστω και από μακριά.

«Το πιο ωραίο για φέτος ήταν ότι ετοιμάσαμε και μια τούρτα με μονόπετρο. Κάποιος θα κάνει πρόταση γάμου σήμερα. Το έχουμε ξανακάνει στο παρελθόν, αλλά φέτος, λόγω των συνθηκών της πανδημίας, αποκτά ιδιαίτερη σημασία» σημειώνει ο Μάριος Παπαδόπουλος.

Στο ερώτημα αν σημειώθηκε αυξημένη κίνηση στο eshop, επισημαίνει ότι ενώ άλλες χρονιές οι ηλεκτρονικές παραγγελίες ήταν σχεδόν μηδενικές, φέτος αρκετοί αγόρασαν γλυκά μέσω Διαδικτύου.

Κόκκινα τριαντάφυλλα - χιονιάς, σημειώσατε 1

Εξαντλήθηκαν τα κόκκινα τριαντάφυλλα στο ανθοπωλείο του προέδρου του Τμήματος Επαγγελματικών Θεμάτων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Μανώλη Σύλλη, καθώς η χιονόπτωση δεν σταμάτησε όσους θέλησαν να εκφράσουν τον έρωτά τους με ένα μπουκέτο λουλούδια.

Άλλωστε, η 14η Φεβρουαρίου είναι μία από τις μεγαλύτερες γιορτές του ανθοπωλικού κόσμου, όπως παρατηρεί ο κ. Σύλλης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τα ανθοπωλεία -που έχασαν φέτος τις πωλήσεις από τους γάμους και τις εκδηλώσεις, το Πάσχα και μεγάλο μέρος των Χριστουγέννων- είναι ανοιχτά.

«Παρά τον κακό καιρό, τα ανθοπωλεία δούλεψαν πάρα πολύ καλά σήμερα, επιτρέποντας στους ανθοπώλες να εργαστούν και να καλύψουν κάποιες οικονομικές ανάγκες» σημειώνει και προσθέτει ότι κυρίαρχη επιλογή των καταναλωτών και για τη φετινή 14η Φεβρουαρίου ήταν τα κόκκινα τριαντάφυλλα.

«Στο δικό μας ανθοπωλείο, τα κόκκινα τριαντάφυλλα έχουν τελειώσει. Ζήτηση υπήρχε επίσης για άλλα λουλούδια, όπως τουλίπες, ενώ την τιμητική τους είχαν και τα λεγόμενα τριαντάφυλλα 'for ever', που συντηρούνται αναλλοίωτα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Πουλήσαμε επίσης αρκουδάκια σε διάφορα χρώματα με τριαντάφυλλα» σημειώνει ο κ.Σύλλης.

Και προσθέτει πως το 90% των αγορών αφορούσε σε λουλούδια, με τη μέση αγορά να ανέρχεται σε 20 ευρώ. Οι αγοραστές ήταν κυρίως άνδρες, ενώ φέτος δεν κατεγράφησαν -όπως άλλες χρονιές- εντυπωσιακές παραγγελίες, όπως για παράδειγμα για 100 ή 200 τριαντάφυλλα, τουλάχιστον στη δική του επιχείρηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ