ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μήδεια» - ΑΔΜΗΕ: Βλάβη στο σύστημα υψηλής τάσης στη Βόρεια Εύβοια

Κακοκαιρία «Μήδεια» - ΑΔΜΗΕ: Βλάβη στο σύστημα υψηλής τάσης στη Βόρεια Εύβοια
INTIME

Βλάβη στο σύστημα μεταφοράς υψηλής τάσης στη Βόρεια Εύβοια σημειώθηκε, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν τη χώρα το τελευταίο 24ωρο.

Η βλάβη εντοπίζεται στη γραμμή μεταφοράς υψηλής τάσης Μαντούδι - Ψαχνά. Στην περιοχή επιχειρούν τα συνεργεία του Διαχειριστή για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Όπως σημειώνει ο ΑΔΜΗΕ, η πρόσβαση είναι ιδιαίτερα δύσκολη λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης. Τα κλιμάκια του Διαχειριστή συνδράμουν δυνάμεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Διακοπές ρεύματος σημειώνονται από το πρωί της Δευτέρας στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Συγκεκριμένα, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σημειώθηκαν σε Εκάλη, Δροσιά, Αγ. Στέφανο, Ροδόπολη, Σταμάτα, Μαρκόπουλο Ωρωπό, Καπανδρίτι, Αυλώνα και Κάλαμο.

Πάνω από 12 ώρες χωρίς ρεύμα οι Σποράδες

Δύσκολες ώρες βιώνουν χιλιάδες άνθρωποι στη Μαγνησία από την σφοδρότητα της κακοκαιρίας που συνεχίζει να σαρώνει την περιοχή, αφού δρόμοι έχουν κλείσει στο Πήλιο και στην Όθρυ, στις Σποράδες έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση των νησιών και ο Βόλος είναι βυθισμένος σε χιόνι που ξεπερνά και τα 30 εκατοστά ακόμα και στο κέντρο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει προκύψει αφορά στην διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο από αργά χθες τη νύχτα λόγω της πτώσης μεγάλων δένδρων πάνω σε καλώδια υψηλής τάσης, σε περιοχή του Νοτίου Πηλίου, που τροφοδοτούν την ηλεκτροπαροχή προς τις Σποράδες, με αποτέλεσμα και τα τρία νησιά να έχουν μεγάλα προβλήματα. Τα νησιά παραμένουν χωρίς ρεύμα για πάνω από 12 ώρες, όπως γράφει το grtimes.gr.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ