ΕΛΛΑΔΑ

Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Ψηφιακή ημερίδα «Δυνατή Ομάδα V4 σε μία Δυνατή Ευρώπη»

Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Ψηφιακή ημερίδα «Δυνατή Ομάδα V4 σε μία Δυνατή Ευρώπη»
Η εκδήλωση διοργανώνεται τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στις 15:00 στο πλαίσιο της Πολωνικής Προεδρίας στην Ομάδα Visegrad.

Ψηφιακή ημερίδα με τίτλο «Δυνατή Ομάδα V4 σε μία Δυνατή Ευρώπη» διοργανώνει το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Πολωνίας στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση διοργανώνεται τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στις 15:00 στο πλαίσιο της Πολωνικής Προεδρίας στην Ομάδα Visegrad.

Σημειώνεται ότι η Ομάδα Visegrád αποτελείται από 4 χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ: Τσεχική Δημοκρατία, Ουγγαρία, Πολωνία και Σλοβακία. Αποτελούν μια πολιτική και πολιτιστική συμμαχία με σκοπό τη συνεργασία σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής συμπεριληπτικότητας.

Οι συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά και μπορείτε να εγγραφείτε εδώ https://www.eventora.com/el/Events/strong-v4-strong-europe/WebApp/Live/register

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τα εισαγωγικά σχόλια του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, και στη συνέχεια θα διεξαχθεί συζήτηση με θέμα τη συνεργασία των V4, τις προοπτικές και τις προκλήσεις του εγχειρήματος, στην οποία θα συμμετέχουν οι Α.Ε. Artur Lompart, Πρέσβης της Πολωνίας στην Ελλάδα, Jakub Karfik, Πρέσβης και Πληρεξούσιος της Δημοκρατίας της Τσεχίας, Erik Haupt, Πρέσβης της Ουγγαρίας στην Ελλάδα, και Iveta Hricova, Πρέσβης της Σλοβακίας στην Ελλάδα, ενώ μετά το τέλος της ο βουλευτής του Σύριζα και πρώην Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος θα πραγματοποιήσει ομιλία.

Θα ακολουθήσουν συζητήσεις με επιφανείς καλεσμένους για τις δυναμικές οικονομίες των V4 και τις ευκαιρίες συνεργασίας, καθώς για τις δυνατότητες της οικονομικής προοπτικής της περιοχής και του επενδυτικού ταμείου Three Seas.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τρεις ενότητες, αναφορικά με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τους τρόπους συνεργασίας μεταξύ των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης με αφορμή τη δημιουργία της Καρπαθίας Οδού, στην οποία θα συμμετάσχουν ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο Πρέσβης της Πολωνίας Artur Lompart. Η τελευταία ομιλία θα αφορά τρόπους εξόδου από την πανδημία και τις στρατηγικές επαναφοράς της οικονομίας και της κοινωνίας.

Ενημερωθείτε για το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου ΕΔΩ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ