ΕΛΛΑΔΑ

Με τον Αλέξη Τσίπρα συναντάται η Αντζελίνα Τζολί

Με τον Αλέξη Τσίπρα συναντάται η Αντζελίνα Τζολί
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα συναντάται η Αντζελίνα Τζολί, η οποία βρίσκεται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Νωρίτερα η ηθοποιός βρέθηκε στο πλευρό των προσφύγων που έχουν βρει προσωρινό καταφύγιο στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και στον Ελαιώνα.

2490190

Η διάσημη ηθοποιός και πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, ενημερώθηκε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες φιλοξενούνται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα μεταβεί στην Ειδομένη.

"Βρίσκομαι εδώ ώστε να ενισχύσω τις προσπάθειες της Ύπατης Αρμοστείας και της ελληνικής κυβέρνησης, προκειμένου να επισπευσθεί η επείγουσα αντιμετώπιση της επιδεινούμενης ανθρωπιστικής κατάστασης", δήλωσε για την πρώτη επίσημη επίσκεψή της στην Ελλάδα εκ μέρους του ΟΗΕ.

"Αναμένω με ενδιαφέρον να συναντήσω τις αρχές, τους εταίρους και τους εθελοντές που εργάζονται στο πεδίο προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες και να διασφαλιστεί η προστασία των ευάλωτων ανθρώπων", σημείωσε.

final

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η Αντζελίνα Τζολί επανέλαβε τη στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας προς την Ελλάδα όσον αφορά την προσπάθεια να ενισχυθούν οι διαδικασίες καταγραφής και ασύλου, να γίνονται σεβαστά τα θεμελιώδη διεθνή πρότυπα προστασίας και προσφυγικού δικαίου και να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της ΕΕ σχετικά με τη μετεγκατάσταση.

Επιπλέον, εκφράζει "την εκτίμησή της για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη που έχει επιδείξει η Ελλάδα στους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο οι οποίοι έχουν φθάσει στις ακτές των νησιών της έπειτα από επικίνδυνα, δύσκολα, και ορισμένες φορές, μοιραία ταξίδια".

Νωρίτερα η Αντζελίνα Τζολί μπήκε μέσα στα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας που έχουν στηθεί στο λιμάνι του Πειραιά, όπου συνομίλησε με μια οικογένεια από το Αφγανιστάν, ενώ χάιδεψε τα παιδιά και άκουσε τις ιστορίες της μητέρας.

final 1

Η κ. Τζολί έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην πύλη Ε1, περιπλανήθηκε στον χώρο φιλοξενίας και συνομίλησε με οικογένεια προσφύγων.

Όπως είπε στην κάμερα του CNN Greece εθελόντρια που ήταν παρούσα στην επίσκεψη της διάσημης ηθοποιού σε οικογένεια προσφύγων από το Αφγανιστάν, η Αντζελίνα Τζολί ζητούσε να μάθει τι έχουν περάσει για να φτάσουν ως την Ελλάδα, σε τι ελπίζουν κι αν μπορεί να τους βοηθήσει με κάποιο τρόπο.

Στην κάμερα του CNN Greece μίλησε η κόρη της οικογένειας προσφύγων που μίλησε με την Αντζελίνα Τζολί. Όπως μας είπε σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης η μητέρα της έκλαιγε και η διάσημη ηθοποιός ήταν πολύ θλιμμένη.

final 2

Κατά την διάρκεια της βόλτας που έκανε στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων επικράτησε πανδαιμόνιο, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να βρεθούν κοντά στην διάσημη ηθοποιό και να ακούσουν ό,τι είχε να τους πει για να εκφράσει τη συμπαράστασή της.

final 4 copy

Η ασφυκτική παρουσία του κόσμου άλλαξε τα σχέδια της διάσημης ηθοποιού, που είχε σκοπό να επισκεφθεί κι άλλα κτίρια στα οποία φιλοξενούνται πρόσφυγες, ωστόσο για λόγους ασφαλείας κρίθηκε αναγκαίο να γίνει αλλαγή στο πρόγραμμά της.

Μάλιστα για λόγους ασφαλείας, αλλά και για να παραπλανήσουν τους εκπροσώπους του Τύπου, οι άνδρες της ασφάλειας της Τζολί έφεραν στον Πειραιά ακόμη ένα αυτοκίνητο, ίδιο με αυτό στο οποίο επέβαινε η διάσημη ηθοποιός.

final 5 copy

Η Τζολί πρόκειται επίσης να συμμετάσχει στη διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Μάρτιο στη Γενεύη με θέμα τις νόμιμες οδούς που μπορούν να έχουν οι Σύροι πρόσφυγες, όπως η επανεγκατάσταση, τα προγράμματα υποδοχής για ανθρωπιστικούς λόγους, οι ιδιωτικές χορηγίες, η οικογενειακή επανένωση, οι υποτροφίες για σπουδές και τα προγράμματα εργασιακής κινητικότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ