ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Ξηλώθηκαν στέγες και ξεριζώθηκαν δέντρα στη Χαλκίδα

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Ξηλώθηκαν στέγες και ξεριζώθηκαν δέντρα στη Χαλκίδα
EVIMA.GR

Σοβαρά προβλήματα και καταστροφές σε αρκετά σημεία μέσα στην πόλη της Χαλκίδας έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Μήδεια» που πλήττει το τελευταίο εικοσιτετράωρο την Εύβοια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το evima.gr, στο δήμο Χαλκίδεων, ξηλώθηκαν στέγες, ξεριζώθηκαν δένδρα και προκλήθηκαν ζημιές σε oxήματα, σπίτια και δημόσια κτήρια, από τη σφοδρή χιονόπτωση.

Οι ζημιές, αν και εκτεταμένες ήταν ευτυχώς μόνον υλικές, δίχως να έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

Εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες έχει δημιουργήσει η επέλαση της κακοκαιρίας «Μήδεια» στην Εύβοια, καθώς ισχυρές χιονοπτώσεις και τσουχτερό κρύο μαστίζουν όλο το νομό, ενώ μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση του καιρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το evianews.gr, μέσα στις επόμενες ώρες προβλέπεται χιονόπτωση και στη Χαλκίδα αλλά και στην Νότια Εύβοια, όπως φαίνεται και στο νέο επικαιροποιημένο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Σοβαρά προβλήματα λόγω χιονιού στη Βόρεια Εύβοια

Την ίδια στιγμή, κατάλευκες είναι οι περισσότερες περιοχές της Εύβοιας, με τις εικόνες να είναι εντυπωσιακές από το χιόνι, αλλά και τα προβλήματα μεγάλα.

Κλειστοί είναι οι περισσότεροι δρόμοισε χωριά της Βόρειας Εύβοιας. Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει πολλά χωριά εκεί με τους ανθρώπους της ΔΕΗ να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, ώστε να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Στο πλευρό των κατοίκων είναι το ΕΚΑΒ Ιστιαίας όπου αρκετές κλήσεις έχουν δεχθεί από τους κατοίκους.

Για τα καλά το έχει «στρώσει» στη Χαλκίδα, αφού από τα ξημερώματα ο καιρός, και συγκεκριμένα η κακοκαιρία «Μήδεια», «σφυροκοπούν» με χιόνι και την πρωτεύουσα.

Τα προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων είναι μεγάλα σε πολλούς δρόμους που γέμισαν από χιόνι και είναι πολύ επικίνδυνοι. Την ίδια ώρα τα εκχιονιστικά μηχανήματα στη Χαλκίδα, ανοίγουν τους δρόμους για το νέο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Παράλληλα, η Εθνική Οδός Σχηματάρι – Χαλκίδα έχει ντυθεί στα «λευκά» και η κίνηση των οχημάτων να γίνεται χωρίς τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Συνεχίζουν τις προσπάθειες άνθρωποι και μηχανές στην περιοχή για να κρατήσουν το εθνικό οδικό δίκτυο ανοιχτό.

Εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν διαρκώς ρίχνοντας αλάτι και απομακρύνοντας το χιόνι. Αλλά η χιονόπτωση συνεχίζεται, με συνέπεια να ακινητοποιούνται αυτοκίνητα. Τα μηχανήματα παρεμβαίνουν συνεχώς και μέχρι στιγμής κρατούν τον δρόμο ανοιχτό.

Δεκάδες εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται στο δρόμο Σχηματάρι – Χαλκίδα προσπαθώντας να τον κρατήσουν ανοιχτό. Από τις 2 τα ξημερώματα που καταγράφεται χιονόπτωση στην περιοχή κατάφεραν και κράτησαν ανοιχτό τον δρόμο.

Σε ποια σημεία του επαρχιακού δικτύου απαιτούνται αλυσίδες

Επίσης, η κίνηση των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην:

-εθνική οδό Χαλκίδας – Αιδηψού, από 67η έως 88η χ/θ,
-επαρχιακή οδός Ιστιαίας – Καστανιώτισσας, από 1η χ/θ έως 9η χ/θ,
-επαρχιακή οδός Ωρεών – Ταξιάρχη, από 1η χ/θ έως 5η χ/θ,
-επαρχιακή οδός Μονακαρυας – Μηλιών, από 1η χ/θ έως 10η χ/θ,
-επαρχιακή οδός Μονακαρυας – Κρυονερίτη, από 1η χ/θ έως 10η χ/θ,
-επαρχιακή οδός Μονακαρυας – Κερασιάς, από 1η χ/θ έως 15η χ/θ,
-επαρχιακή οδός Μονακαρυας – Μαρούλι, από 1η χ/θ έως 15η χ/θ,
-επαρχιακή οδός Γουβών – Βασιλικών, από 1η χ/θ έως 20η χ/θ,
-επαρχιακή οδό Γουβών – Παππάδων, από 1η χ/θ έως 15η χ/θ,
-επαρχιακή οδό Πευκί – Αβγαριάς, από 1η χ/θ έως 15η χ/θ,
-επαρχιακή οδό Ιστιαίας – Κερασιάς, από 16η χ/θ έως 30η χ/θ,
-επαρχιακή οδό Ροβιών – Ι.Μ.Δαυίδ – Δρυμώνα, από 9η χ/θ έως 20η χ/θ,
-επαρχιακή οδό Ροβιών – Ιστιαίας, από 4η χ/θ έως 10η χ/θ,
-επαρχιακή οδό Ν. Αρτάκης – Κύμης, από 25η χ/θ (Στενή) έως 35η χ/θ (Στρόπωνες),
-επαρχιακή οδό Κεράμιας – Παλαιόβρυση Αγίας Άννας, από 1η χ/θ έως 6η χ/θ, καθώς και
-επαρχιακή οδό Στροφυλιάς – Αιδηψού, από 3η χ/θ έως 15η χ/θ και από 19η χ/θ έως 30η χ/θ.

Τι αναφέρει το νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για την Εύβοια

Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται σήμερα Δευτέρα (15-02-2021) στην Εύβοια και θα συνεχιστούν και αύριο Τρίτη (16-02-2021) οι πυκνές χιονοπτώσεις. Από αργά το βράδυ στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (17-02-2021) οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη όπου θα είναι πυκνές, μετά το μεσημέρι όμως θα εξασθενήσουν. Ο ισχυρός παγετός που ήδη επικρατεί στη βόρεια Ελλάδα, την Τετάρτη (17-02-2021) θα σημειωθεί και στην Εύβοια.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ