ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε την πρόταση δημιουργίας νέας προσφυγικής δομής

Χίος: Το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε την πρόταση δημιουργίας νέας προσφυγικής δομής
www.chios.gov.gr

Την πρόταση δημιουργίας νέας δομής υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών στο νησί απέρριψε με ψήφους 29 κατά και 13 υπέρ το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου. 

Οριστικό τέλος σε κάθε συζήτηση για δημιουργία δομής ταυτοποίησης, καταγραφής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα πρότυπα της Σάμου, έβαλε το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου μέσα από μία συνεδρίαση, διάρκειας έξι ωρών, η οποία ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι αντιπολιτεύσεις εξαπέλυσαν ομαδικά πυρά κατά της δημοτικής αρχής, λέγοντας ότι οι κινήσεις της δεν συνάδουν με την προγενέστερη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προσθέτοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει καμία συνάφεια μεταξύ του κλεισίματος της ΒΙ.ΑΛ. και της δημιουργίας νέας δομής.

Παράλληλα προειδοποίησαν Κυβέρνηση και Υπουργό να μην τολμήσει να επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα του Θόλους ή άλλου σημείου, υπογραμμίζοντας ότι κανένας σχεδιασμός δεν θα έχει τύχη αν δεν έχει τη συναίνεση του λαού της Χίου, δείχνοντας από την αρχή τη διάθεσή τους να απομονώσουν κάθε σχεδιασμό που οδηγεί στον διχασμό του νησιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ