Κορωνοϊός - Σαρηγιάννης: Να παραταθεί μια εβδομάδα το lockdown
Ανανεώθηκε:
Για την πρώτη αποκλιμάκωση της πίεσης στην Αττική από την πανδημία του κορωνοϊού έκανε λόγο ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι από αύριο θα σημειωθεί η πρώτη αποκλιμάκωση στην Αττική, ως αποτέλεσμα του lockdown.
Όπως εξήγησε αυτή έχουμε αύξηση στις ΜΕΘ αλλά όχι στα κρούσματα. «Αυτή την στιγμή είμαστε σε ήπια αυξητική πορεία. Στην Αττική θα έχουμε αποκλιμάκωση από αύριο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας αναφορικά με το αν θα πρότεινε παράταση του lockdown, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι με τα στοιχεία που διαθέτει θα πρότεινε παράταση μίας εβδομάδας προκειμένου να υπάρξει μια ασφαλής διαχείριση της κατάστασης μετά.
Ο ίδιος επεσήμανε πως στην Αττική τουλάχιστον πρέπει να μείνουμε παραπάνω μέσα. «Η τήρηση της καμπύλης προβλέπουμε ότι θα είναι παρόμοια με εκείνη του Νοεμβρίου».
Επιπλέον, σημείωσε πως σε συνδυασμό με την εμβολιαστική διαδικασία έχουμε μπει στον τελευταίο γύρο μέχρι το καλοκαίρι.
Παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά»
00:30
Σύλληψη πρώην αστυνομικού στην Πάτρα για κατοχή και εμπόριο ναρκωτικών - Χειροπέδες και στον γιο του
23:59
Οι 24 ώρες του Μακρόν στην Αθήνα: Οι σχέσεις «μπετόν αρμέ», οι εννιά συμφωνίες και το «θα είμαστε εδώ για σας»
23:50
«Sold out» σε λιγότερο από 36 ώρες στον 43ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας
23:38