ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Διακοπές νερού σε αρκετές περιοχές της Αττικής

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Διακοπές νερού σε αρκετές περιοχές της Αττικής
CNN GREECE

Αρκετά προβλήματα και στην υδροδότηση έχει προκαλέσει στο λεκανοπέδιο της Αττικής η «Μήδεια».

Σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, διακοπές ύδρευσης έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ώρες σε σημεία του Χολαργού, του Χαλανδρίου, της Φιλοθέης, της Πεντέλης, του Κερατσινίου, της Ηλιούπολης, των Γλυκών Νερών και της Αγίας Παρασκευής.

Εξάλλου, διακοπές ρεύματος σημειώνονται για δεύτερη μέρα στην Αττική στις περιοχές Άγιος Στέφανος, Κρυονέρι, Νέα Ερυθραία, Μεταμόρφωση, Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Φιλαδέλφεια, Εκάλη, Μαρούσι, Άνοιξη, Διόνυσος, Δροσιά, Καπανδρίτι, Μενίδι, Πάρνηθα, Αυλώνας, Μαλακάσα, Κάλαμος, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Ροδόπολη, Σταμάτα, Βασιλικά Σαλαμίνας και Σκαραμαγκάς.

Χωρίς ρεύμα είναι από το πρωί πολλές γειτονιές στα Μελίσσια, την Πολιτεία και του Παπάγου ενώ στον δήμο Διονύσου πολλά νοικοκυριά παραμένουν για δεύτερη μέρα χωρίς ηλεκτροδότηση.

Οι χιονοπτώσεις στην Αττική έχουν προκαλέσει χάος και στις συγκοινωνίες, καθώς το πρωί της Τρίτης δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο του ΗΣΑΠ και του ΟΑΣΑ. Σύμφωνα με πηγές από τον ΟΑΣΑ εκτελούνται μόνο κάποια δρομολόγια λεωφορείων στα νότια προάστια.

ΕΥΔΑΠ: Με γεννήτριες η λειτουργία σε αντλιοστάσια του Λεκανοπεδίου

Με δικά της ηλεκτροπαραγωγικά ζεύγη (γεννήτριες) προσπαθεί η ΕΥΔΑΠ να λειτουργήσει τα αντλιοστάσια σε περιοχές του Λεκανοπεδίου όπου υπάρχει διακοπή της ηλεκτροδότησης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας, Χάρης Σαχίνης.

Πρόκειται για περιοχές που τα αντλιοστάσια βρίσκονται σε υψηλά σημεία όπως η Πετρούπολη όπου το πρόβλημα που υπήρχε ήδη αποκαταστάθηκε, το Ψυχικό, τα Γλυκά Νερά, η Δουκίσσης Πλακεντίας στην Πεντέλη η Αγία Παρασκευή και η Άνοιξη. Στην Άνοιξη μάλιστα έχουν σταλεί και γερανοί για να απομακρύνουν πεσμένα δέντρα γιατί έχει διακοπεί η πρόσβαση στο αντλιοστάσιο.

Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ το συντομότερο δυνατό θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και θα λειτουργήσουν τα αντλιοστάσια και θα επανέλθει κανονικά η υδροδότηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ