ΕΛΛΑΔΑ

Ποιο είναι το νόστιμο «μυστικό» για να λαμβάνουν τα παιδιά τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται;

Ποιο είναι το νόστιμο «μυστικό» για να λαμβάνουν τα παιδιά τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται;

Είναι απολύτως σαφές πως η διατροφή των παιδιών, παίζει τον σπουδαιότερο ρόλο, ώστε να μεγαλώσουν και να εξελιχθούν σταδιακά σε έναν δυνατό και υγιή οργανισμό

Είναι απολύτως σαφές πως η διατροφή των παιδιών, παίζει τον σπουδαιότερο ρόλο, ώστε να μεγαλώσουν και να εξελιχθούν σταδιακά σε έναν δυνατό και υγιή οργανισμό. Ειδικότερα για τα μικρότερα παιδιά που διανύουν ακόμη τα «τρυφερά» στάδια της ανάπτυξης και ακολουθούν καθημερινά ένα εντατικό πρόγραμμα σχολικών και εξωσχολικών δραστηριοτήτων, οι απαιτήσεις είναι ακόμη μεγαλύτερες. Συνεπώς, είναι απαραίτητο να λαμβάνουν καθημερινά τα αναγκαία θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται, για να ενισχύσουν τις λειτουργίες του οργανισμού τους.

Ειδικότερα την χειμερινή περίοδο που ιοί και μικρόβια «απειλούν» την υγεία τους, καλό θα ήταν να είμαστε ακόμη πιο προσεκτικοί, καθώς τα θρεπτικά στοιχεία είναι εκείνα που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους και επομένως θα τους παρέχουν την προστασία που χρειάζονται. Κάπου εδώ βέβαια, προκύπτει ένα σημαντικό ερώτημα: Πόσο σίγουροι είμαστε πως τα ημερήσια γεύματα που καταναλώνουν τα μικρά μας, είναι ικανά να καλύψουν απόλυτα τις αυξημένες ανάγκες τους;

Λαμβάνοντας υπόψη τα λεγόμενα των ειδικών παιδιάτρων, μία ισορροπημένη και «πλούσια» διατροφή μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τον οργανισμό των παιδιών. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα θρεπτικά στοιχεία, όπως τα πολύτιμα ω-3 λιπαρά οξέα, που υπάρχουν σε πολύ μικρές ποσότητες και σε κάποιες συγκεκριμένες τροφές, τις οποίες τα μικρά μας δεν τρώνε με ιδιαίτερη ευχαρίστηση. Για να έχουμε, λοιπόν, το κεφάλι μας… ήσυχο και να είμαστε σίγουροι πως τα μικρά μας δεν στερούνται στοιχεία που είναι απαραίτητα για την υγεία τους, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να επενδύσουμε σε μία νόστιμη εναλλακτική, δηλαδή στα Ζελεδάκια-Ψαράκια Möller’s!

Το γευστικό «μυστικό» για να αγαπήσουν τα παιδιά το μουρουνέλαιο

Μπορεί πολλοί να ισχυρίζονται πως «τα παιδιά είναι ένας καθρέφτης των γονιών», αυτή η ρήση όμως, δεν ισχύει στην περίπτωση του μουρουνέλαιου. Γιατί, ακόμη και αν εμείς έχουμε εντάξει στην καθημερινότητά μας αυτό τον «ισχυρό» σύμμαχο του οργανισμού και του ανοσοποιητικού μας, τα μικρά μας δυσκολεύονται να το πιούν. Ακριβώς για αυτό, είναι σημαντικό να τους συστήσουμε τα χρωματιστά και λαχταριστά Ζελεδάκια-Ψαράκια Möller’s, την μοναδική υγιεινή λιχουδιά που θα τους παρέχει όλα όσα χρειάζονται, για να λειτουργεί ο οργανισμός τους στο βέλτιστο. Το συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής, είναι ειδικά σχεδιασμένο για μικρά παιδιά από τριών ετών, τα οποία δεν θέλουν να πιούν μουρουνέλαιο, όμως οι γονείς τους γνωρίζουν τα πολλαπλά οφέλη του και ξέρουν πως δεν πρέπει να τους στερήσουν τα ωμέγα-3 και τη βιταμίνη D του μουρουνέλαιου. Δεν εμπεριέχουν τεχνητές χρωστικές ουσίες ή τεχνητά γλυκαντικά στη σύστασή τους, διατίθενται σε δύο απολαυστικές γεύσεις, πορτοκάλι-λεμόνι ή φράουλα, ενώ το παιχνιδιάρικο σχήμα τους κάνει τα παιδιά να τα… περιμένουν πώς και πώς!

Ένας ισχυρός συνδυασμός ω-3 λιπαρών οξέων και βιταμίνης D

Αυτό που κάνει τα Ζελεδάκια-Ψαράκια Möller’s να ξεχωρίζουν από κάθε άλλο παιδικό συμπλήρωμα διατροφής, είναι πως περιλαμβάνουν υψηλή περιεκτικότητα ω-3 λιπαρών οξέων και βιταμίνης D, δύο συστατικών που συντελούν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους στην ομαλή ανάπτυξη των μικρών μας, αλλά και στην προστασία της φυσικής άμυνας του οργανισμού τους. Τα «καλά» ω-3 λιπαρά οξέα, DHA και EPA, τα οποία βρίσκουμε και σε λιπαρά ψάρια όπως ο σολωμός, ο τόνος, το σκουμπρί, η σαρδέλα, είναι τα στοιχεία που ενισχύουν τις νοητικές λειτουργίες του εγκεφάλου και θωρακίζουν την υγεία των ματιών τους. Το φυτικό ωμέγα-3 άλφα-λινολενικό οξύ (ΑLA) που βρίσκεται σε φυτικές πηγές όπως το αβοκάντο και τα καρύδια πρέπει να μετατραπεί σε DHA και EPA για να δώσει τα οφέλη τους. Το πρόβλημα είναι ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό μετατρέπεται σε DHA και EPA (3-5%).Από την άλλη, η βιταμίνη D ή αλλιώς, «η βιταμίνη του ήλιου», παράγεται κυρίως από την έκθεσή μας στην ηλιακή ακτινοβολία, ενώ υπάρχει και σε μικρή ποσότητα σε κάποιες συγκεκριμένες τροφές. H βιταμίνη D είναι υπεύθυνη για την προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος, μειώνοντας σημαντικά τις πιθανότητες εμφάνισης κάποιας λοίμωξης, ενώ συμβάλει στη μεγαλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου που λαμβάνει το παιδί από τα γεύματά του, βοηθώντας το να «χτίσει» σε βάθος χρόνου έναν γερό και δυνατό σκελετό.

Τέλος, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως ένα συμπλήρωμα διατροφής, καλό θα ήταν να συμβαδίζει και με μία ωφέλιμη διατροφή, «πλούσια» σε φρούτα και λαχανικά, για να βοηθήσει στη σωστή ανάπτυξη των μικρών μας. Συνεπώς, φροντίζουμε να παρέχουμε στα παιδιά μας τουλάχιστον πέντε -μικρά και μεγάλα- γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ δεν παραλείπουμε να τους δίνουμε τα δύο Ζελεδάκια-Ψαράκια Möller’s που χρειάζεται οργανισμός τους, για να λειτουργεί στο βέλτιστο!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ