ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Κλειστή παραμένει η Αθηνών - Λαμίας έως το πρωί της Τετάρτης

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Κλειστή παραμένει η Αθηνών - Λαμίας έως το πρωί της Τετάρτης
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Μπροστά στο σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Μήδεια», παρατείνεται έως τις 7.00 το πρωί της Τετάρτης η απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων στην εθνικό οδό Αθηνών - Λαμίας από τη γέφυρα Καλυφτάκη έως τα όρια με το Νομό Βοιωτίας. 

Αρχικά η εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας, στο τμήμα της Αττικής, είχε αποφασιστεί να μείνει κλειστή έως τις 19.00 το βράδυ σήμερα, Τρίτη.

Ωστόσο, η σφοδρότητα των φαινομένων που εντοπίζονται στην Αττική, κρίθηκε ότι δεν επιτρέπουν την ασφαλή κίνηση των οχημάτων στο τμήμα αυτό, συνεπώς θα παραμείνει κλειστή -τουλάχιστον μέχρι τις 07.00 το πρωί της Τετάρτης- στο τμήμα από τη γέφυρα Καλυφτάκη στην Κηφισιά μέχρι τα όρια της Βοιωτίας.

Σημειώνεται ότι από την Βοιωτία και έπειτα η κυκλοφορία στην εθνική οδό διεξάγεται κανονικά.

«Λόγω της συνεχιζόμενης έντασης του καιρικού φαινομένου της χιονόπτωσης, το οποίο έχει τοπικά χαρακτηριστικά, δημιουργώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο και για λόγους ασφαλείας των χρηστών αυτού, η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας από Γέφυρα Καλυφτάκη έως τα όρια με το Νομό Βοιωτίας θα επιτραπεί από ώρα 07.00΄της 17/02/2021» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αποκαταστάθηκε, εν τω μεταξύ, η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου και στη λεωφόρο Μεγάρων – Αλεποχωρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό είχε διακοπεί από το 28ο εως το 34ο χιλιόμετρο και στα δύο ρεύματα λόγω πυκνής χιονόπτωσης, ενώ στην Λ.Μεγάρων- Αλεποχωρίου είχε διακοπεί από το 5ο χιλιόμετρο μέχρι το Αλεποχώρι.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός ενώπιον των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο της Αττικής.

Το μεσημέρι της Τρίτης διεκόπη προσωρινά, λόγω πτώσης δέντρου, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας -και στα δύο ρεύματα από Ακαδημίας μέχρι Βασιλίσσης Αμαλίας- με την Πυροσβεστική να σπεύδει στο σημείο για να ανοίξει το δρόμο. Η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί.

Εξαιτίας του χιονιά, η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε αρκετά σημεία του Λεκανοπεδίου, και συγκεκριμένα:

• Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος της ταβέρνας δεξιώσεων «Ermitaz Hall», ρεύμα κυκλοφορίας προς «REGENCY CAZINO MONT PARNES».

• Επί της Λ. Φυλής, στο ύψος του καταστήματος το «Χρυσό Βαρέλι», ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια.

• Επί της Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου έως το ύψος του Πάρκου Ανατολής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

• Περιφ. Οδός Πεντέλης – Ν. Μάκρης από το «Νοσοκομείο 414» έως «θέση ‘Αγιος Πέτρος».

• Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών από τον Κόμβο Μάνδρας προς Βίλια.

• Οδός Αναστάσεως, από το Νεκροταφείο προς Υμηττό, Παπάγου.

• Λ. Αλίμου-Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από ύψος Προφυλακίου Καισαριανής (από σταθμό της Τάξης).

• Επ. Ο. Καπανδριτίου από Καπανδρίτι προς Βαρνάβα.

• Οδός Ιπποκράτους από ύψος Επ. Ο. Αφιδνών (Πλατεία Αφιδνών), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία.

• Οδός Αγίου Μερκουρίου από ύψος ταβέρνας «Λεωνίδας», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, Αχαρνές.

• Επί της Λ. Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος του γηπέδου Εθνικού Αστέρα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή της Καισαριανής.

Στα Βόρεια προάστια τα αυτοκίνητα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες σε πολλούς δρόμους.

Εν τω μεταξύ, έγινε άρση της απαγόρευσης της κίνησης των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην Αττική Οδό.

Live η πορεία της «Μήδειας»

Οι πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις, που σημειώνονται από το βράδυ της Δευτέρας σε Αττική, Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη, κατά τη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια», και οι οποίες έχουν προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, θα συνεχιστούν έως το πρωί της Τετάρτης, με μειούμενη όμως ένταση από αργά το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Πιο αναλυτικά, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Αττική, στην Εύβοια, στην Κρήτη και σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου των Κυκλάδων, ενώ χιονόνερο ή χιόνι αναμένεται κατά τόπους στις Κυκλάδες και σε παράκτιες περιοχές της Κρήτης. Από το βράδυ της Τρίτης τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στην Κεντρική Εύβοια, στα βόρεια της Αττικής και στη Δυτική Κρήτη και έως το πρωί της Τετάρτης 17/2 θα σταματήσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ