ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Άνοιξε ξανά η Βασ. Σοφίας - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Άνοιξε ξανά η Βασ. Σοφίας - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ INTIME

Άνοιξε η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας στο Σύνταγμα, που είχε κλείσει από πτώση δέντρου εξαιτίας της κακοκαιρίας, καθώς τα συνεργεία της Πυροσβεστικής κατάφεραν να το απομακρύνουν.

Παράλληλα, αποκαταστάθηκε επίσης στις 16.30 η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου και στη λεωφόρο Μεγάρων – Αλεποχωρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό είχε διακοπεί από το 28ο εως το 34ο χιλιόμετρο και στα δύο ρεύματα λόγω πυκνής χιονόπτωσης, ενώ στην Λ. Μεγάρων- Αλεποχωρίου είχε διακοπεί από το 5ο χιλιόμετρο μέχρι το Αλεποχώρι.

Εν τω μεταξύ, έγινε άρση της απαγόρευσης της κίνησης των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην Αττική Οδό.

Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός ενώπιον των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο της Αττικής. Εξαιτίας του χιονιά, η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε αρκετά σημεία του Λεκανοπεδίου, και συγκεκριμένα:

• Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος της ταβέρνας δεξιώσεων «Ermitaz Hall», ρεύμα κυκλοφορίας προς «REGENCY CAZINO MONT PARNES».

• Επί της Λ. Φυλής, στο ύψος του καταστήματος το «Χρυσό Βαρέλι», ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια.

• Επί της Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου έως το ύψος του Πάρκου Ανατολής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

• Περιφ. Οδός Πεντέλης – Ν. Μάκρης από το «Νοσοκομείο 414» έως «θέση ‘Αγιος Πέτρος».

• Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών από τον Κόμβο Μάνδρας προς Βίλια.

• Οδός Αναστάσεως, από το Νεκροταφείο προς Υμηττό, Παπάγου.

• Λ. Αλίμου-Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από ύψος Προφυλακίου Καισαριανής (από σταθμό της Τάξης).

• Επ. Ο. Καπανδριτίου από Καπανδρίτι προς Βαρνάβα.

• Οδός Ιπποκράτους από ύψος Επ. Ο. Αφιδνών (Πλατεία Αφιδνών), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία.

• Οδός Αγίου Μερκουρίου από ύψος ταβέρνας «Λεωνίδας», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, Αχαρνές.

• Επί της Λ. Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος του γηπέδου Εθνικού Αστέρα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή της Καισαριανής.

Στα Βόρεια προάστια τα αυτοκίνητα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες σε πολλούς δρόμους.

Δεν κυκλοφορούν λεωφορεία και τρόλεϊ - Λειτουργεί το Τραμ

Ως προς τη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς, δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια από τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, ενώ η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί σε ολόκληρο το δίκτυο του Τραμ.

Αποκαταστάθηκε, εν τω μεταξύ, η κυκλοφορία των συρμών του Ηλεκτρικού (γραμμή 1 του Μετρό) στο τμήμα Πειραιάς - Νέα Ιωνία, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ. Παραμένει εκτός λειτουργίας το τμήμα Νέα Ιωνία - Κηφισιά.

Κανονικά λειτουργούν οι γραμμές 2 και 3 του Μετρό, εκτός από το τμήμα «Δουκ. Πλακεντίας» - Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», με τους επιβάτες να μετεπιβιβάζονται σε συρμούς του Προαστιακού.

Επίσης, λόγω προβλημάτων στο δίκτυο του Προαστιακού δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο. Τα δρομολόγια του Μετρό γίνονται έως τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας και από εκεί οι επιβάτες με κατεύθυνση προς το Αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται σε συρμούς του Προαστιακού.

Τα λεωφορεία βγήκαν το πρωί από τα αμαξοστάσια για να πραγματοποιήσουν δρομολόγια στις κεντρικούς δρόμους, αλλά, λόγω της έντονης χιονόπτωσης και της ολισθηρότητας, δόθηκε εντολή να επιστρέψουν στα αμαξοστάσια για λόγους ασφαλείας.

Εκκλήσεις για περιορισμό μετακινήσεων

Ισχυρή σύσταση στους κατοίκους στην Αττική να αποφύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις για έχει απευθύνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Έκκληση να αποφεύγονται όλες οι περιττές μετακινήσεις απηύθυνε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατόπιν της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Πολιτική Προστασία υπό την προεδρία του για την κακοκαιρία.

Live η πορεία της «Μήδειας»

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για την Τρίτη (16/02)

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στη δυτική Ελλάδα προβλέπεται βελτιωμένος καιρός. Στη βόρεια, ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις.

Στις υπόλοιπες περιοχές χιονόνερο και χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 7 με 9 και στο Αιγαίο τοπικά 10 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί
ισχυρός παγετός στα ηπειρωτικά κατά τόπους ολικός στα βόρεια.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές που από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 03 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ