ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Διονύσου

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Διονύσου
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσεται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Διονύσου της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές χιονοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 15-02-2021 στην παραπάνω περιοχή.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης των φαινομένων και για ένα (1) μήνα, ήτοι έως και 15 Μαρτίου 2021.

Σοβαρά προβλήματα σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση

Την ίδια στιγμή η κακοκαιρία «Μήδεια» έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και στα δίκτυα υδροδότησης και ηλεκτροδότησης του Λεκανοπεδίου αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση εντοπίζονται:

Στην Αττική στις περιοχές Ηλιούπολη, Χαλάνδρι, Αγ.Απόστολοι Καλάμου, Άγιος Στέφανος, Πετρούπολη, Γλυφάδα, Περιστέρι, Ίλιον, Βριλήσσια, Κάτω Κηφισιά, Μαρούσι, Δαχτυλίδι Αμαρουσίου, Λούτσα, Παλαιό Ψυχικό, Νέο Ψυχικό, Γραμματικό, Αγία Παρασκευή, Πολύδροσο, Διόνυσος, Καπανδρίτι, Κιούρκα, Καλογρέζα, Μενίδι, Νέο Ηράκλειο, Σκαραμαγκάς, Σαλαμίνα, Αυλώνας, Νέα Ιωνία και Μεταμόρφωση.

Στην Εύβοια, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ ενισχυμένο από το πρωί με συνεργαζόμενους εργολάβους από γειτονικές περιοχές, έχει επανηλεκτροδοτήσει τα μεγαλύτερα με βάση τον πληθυσμό χωριά όπως Κεχριές, Ροβιές, Μαντούδι και Προκόπι. Συνεχίζονται οι εργασίες για την επανηλεκτροδότηση έως το βράδυ των χωριών από το κεντρικό τμήμα έως και το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς Άγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας αποκαθιστώντας τις εκτεταμένες ζημιές στο Δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων.

Ωστόσο, αρκετά προβλήματα και στην υδροδότηση έχει προκαλέσει στο λεκανοπέδιο της Αττικής η «Μήδεια».

Σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, διακοπές ύδρευσης έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ώρες σε σημεία του Χολαργού, του Χαλανδρίου, της Φιλοθέης, της Πεντέλης, του Κερατσινίου, της Ηλιούπολης, των Γλυκών Νερών και της Αγίας Παρασκευής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ