ΕΛΛΑΔΑ

«Μήδεια»: Με τηλεκπαίδευση το μάθημα στα κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας - Πού κλείνουν

«Μήδεια»: Με τηλεκπαίδευση το μάθημα στα κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας - Πού κλείνουν
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μέσω τηλεκπαίδευσης θα «πάνε» σήμερα στο σχολείο οι μαθητές πολλών περιοχών της χώρας που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Μήδεια».

Από το υπουργείο Παιδείας επισημαίνεται ότι σε όσες περιοχές και για όσες ημέρες κλείνουν οι σχολικές μονάδες με απόφαση του Δήμου λόγω καιρικών συνθηκών θα παρέχεται τηλεκπαίδευση από τις σχολικές μονάδες με βάση το πρόγραμμα και τις ώρες που ήδη ισχύουν, δηλαδή το πρωί για τα γυμνάσια και το απόγευμα για νηπιαγωγεία και δημοτικά (2:10 μ.μ. – 4:30μ.μ. και 2:10 μ.μ. – 5:20 μ.μ.).

Όπως μάλιστα διευκρινίστηκε από το υπουργείο, δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες στα σχολεία σε περίπτωση διακοπής ηλεκτροδότησης, με αφορμή τα ερωτήματα που προέκυψαν, ύστερα από διακοπές ηλεκτροδότησης χθες σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπου οι μαθητές παρακολουθούν μαθήματα με τηλεκπαίδευση.

Σε ό,τι αφορά στα Πανεπιστήμια, το υπουργείο λέει ότι στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εξετάσεων εξ αποστάσεως για το χειμερινό εξάμηνο, οι φοιτητές καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες των Πανεπιστημίων, των σχολών και των τμημάτων τους.

Κλειστά και σήμερα θα παραμείνουν τα ειδικά σχολεία στην Αττική. Συγκεκριμένα, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και για λόγους ασφάλειας των μαθητών, θα παραμείνουν μέχρι σήμερα Τετάρτη κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Αττικής.

Η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε «την διακοπή, μέχρι σήμερα την δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που εδρεύουν στην Περιφέρεια Αττικής, εξαιτίας των ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης των μαθητών». Η Περιφέρεια Αττικής ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης θα επανεξετάσει ενδεχόμενη παράταση της απόφασης.

Κλειστά όμως θα μείνουν σχολεία και σε πολλές περιοχές της χώρας με βάση ανακοινώσεις των δημάρχων. Ειδικότερα, τα σχολεία στην Καστοριά, τη Χίο, την Ξάνθη, τα Γρεβενά, τη Σαμοθράκη, τη Σάμο, τη Χαλκίδα, τη Φλώρινα, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, την Κοζάνη ενώ στη λίστα συνεχώς προστίθενται περιοχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ