ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς ρεύμα δεκάδες περιοχές της Αττικής - Πότε θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση

Χωρίς ρεύμα δεκάδες περιοχές της Αττικής - Πότε θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση
INTIME NEWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δεκάδες είναι οι περιοχές της Αττικής που αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης μετά το «ξέσπασμα» της κακοκαιρίας «Μήδεια». Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση έμειναν αρκετές βόρειες περιοχές της Αθήνας το βράδυ της Τρίτης.

Μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης θα έχει αποκατασταθεί το μεγαλύτερο μέρος ζημιών στο δίκτυο της ηλεκτροδότησης που προκλήθηκαν κατά την επέλαση της κακοκαιρίας «Μήδεια» ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης.

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σήμερα είναι καλύτερη μέρα γιατί δεν συνεχίζονται τα καιρικά φαινόμενα οπότε δεν πέφτουν δέντρα και μέσα στην ημέρα, μέχρι το απόγευμα θα έχει αποκατασταθεί το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων.

Επεσήμανε πως το μεγάλο πρόβλημα σχετικά με την ηλεκτροδότηση, βρίσκεται στην Εκάλη, στον Διόνυσο και τις γύρω περιοχές ενώ ανέφερε πως δεν καλέστηκε κανένας για να ελέγξει το δίκτυο. Παράλληλα, επεσήμανε πως η ζημιά είναι στο δίκτυο διανομής μεταφοράς ενέργειας.

Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης θα έχει αποκατασταθεί η πλειονότητα των βλαβών στην ηλεκτροδότηση, τόνισε μετά από το τέλος της σύσκεψης στην Πολιτική Προστασία ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε, το μεγάλο μέτωπο είναι το ζήτημα της ηλεκτροδότησης, καθώς σχετικά με την υδροδότηση γίνονταν εργασίες όλη τη νύχτα σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ και αποκαταστάθηκαν οι βλάβες στις μονάδες όπως το αντλιοστάσιο στα Κιούρκα, και η δεξαμενή στον Άγιο Στέφανο.

Γύρω στους 700 άνδρες της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε όλα τα βόρεια προάστια, μαζί με το στρατό. Μόνο στο Διόνυσο, που κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, επιχειρούσαν 150 άτομα.

Εκτιμάται ότι 45.000 άνθρωποι στο Διόνυσο έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ενώ πολλά ήταν τα σπίτια που αντιμετώπισαν πρόβλημα και με την υδροδότηση. Στην περιοχή υπάρχουν 756 δέντρα που έχουν πέσει πάνω σε καλώδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ