ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Αποκαταστάθηκε η λειτουργία των αντλιοστασίων της ΕΥΔΑΠ στην Αττική

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Αποκαταστάθηκε η λειτουργία των αντλιοστασίων της ΕΥΔΑΠ στην Αττική
ΙΝΤΙΜΕ

Αποκαταστάθηκε η λειτουργία όλων των αντλιοστασίων της ΕΥΔΑΠ στην Αττική και υδροδοτούνται κανονικά τα νοικοκυριά.

Οι μόνες βλάβες που παρατηρούνται στο δίκτυο είναι οι συνήθεις, διευκρίνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη της εταιρίας.

Για την αποκατάσταση της λειτουργίας των αντλιοστασίων η ΕΥΔΑΠ μετέφερε γεννήτριες, καθώς έχει διακοπεί τη ηλεκτρικό ρεύμα.

Χαρδαλιάς: Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης θα έχει αποκατασταθεί η πλειονότητα των βλαβών ηλεκτροδότησης

Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης θα έχει αποκατασταθεί η πλειονότητα των βλαβών στην ηλεκτροδότηση, όπως τόνισε μετά από το τέλος της σύσκεψης στην Πολιτική Προστασία ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως το φαινόμενο είναι πλέον σε ύφεση και εξήγησε πως μεγάλος αγώνας δίνεται στην Κρήτη.

Όπως είπε, το μεγάλο μέτωπο είναι το ζήτημα της ηλεκτροδότησης, καθώς σχετικά με την υδροδότηση γίνονταν εργασίες όλη τη νύχτα σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ και αποκαταστάθηκαν οι βλάβες στις μονάδες όπως το αντλιοστάσιο στα Κιούρκα, και η δεξαμενή στον Άγιο Στέφανο.

Εκτίμησε δε, πως η υδροδότηση θα έχει αποκατασταθεί παντού έως τις 15:00.

«Είναι η απόλυτη προτεραιότητα η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης» είπε ο κ. Χαρδαλιάς, εξηγώντας πως το δίκτυο έχει υποστεί συντριπτικές ζημιές και έχουν πέσει εκατοντάδες δέντρα.

Με τη σειρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος έκανε λόγο για «πρωτοφανή κατάσταση» που έχει δεκαετίες να συμβεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 600 συνεργεία και 1.500 εργαζόμενοι πανελλαδικά δίνουν μάχη για να αποκατασταθούν τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση.
Ειδικά για τα βόρεια προάστια είπε, ότι εργάζονται περισσότερα από 400 άτομα και ενισχύονται με συνεργεία εκτός Αθηνών.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι «σε αυτό το διήμερο είχαμε 85 βλάβες μέσης τάσης με 42-43 να έχουν αποκατασταθεί».

«Μέχρι το βράδυ θα έχει ηλεκτροδοτηθεί η πλειονότητα των κεντρικών γραμμών και μετά θα προχωρήσουμε στις λεπτομέρειες. Θα δώσουμε έμφαση στα νοικοκυριά που δεν έχουν ρεύμα αυτό σημαίνει ότι κατά προτεραιότητα εργαζόμαστε σε περιοχές όπως ο Διόνυσος, ο Άγιος Στέφανος και αλλού» συμπλήρωσε.

Όπως εξήγησε:

«Όταν είναι 800 δέντρα σπασμένα στο δίκτυο σημαίνει ότι κάθε 2 λεπτά σπάει ένα δέντρο και προκαλεί ζημιά. Τα συνεργεία, οι εργολάβοι κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Η πλειονότητα των κεντρικών γραμμών θα έχει αποκατασταθεί μέχρι το βράδυ, μετά θα είναι οι μεμονωμένες βλάβες και οι μεμονωμένες παροχές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ