ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Πυρετώδεις εργασίες για την αποκατάσταση ηλεκτροδότησης

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Πυρετώδεις εργασίες για την αποκατάσταση ηλεκτροδότησης
INTIME NEWS

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης στις περιοχές με προβλήματα ηλεκτροδότησης, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά προάστια της Αττικής, καθώς χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα για πάνω από 48 ώρες.

Με νεότερη ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά την κατανόηση του κοινού και επισημαίνει ότι το σύνολο του τεχνικού του προσωπικού στην Αττική, περί τα 440 άτομα, συνεχίζουν τις εργασίες αποκατάστασης.

Αναλυτικότερα, μέχρι αυτή την ώρα έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές σε 15 γραμμές Μέσης Τάσης από ένα σύνολο 43 γραμμών που παρουσιάζουν προβλήματα, σε τμήμα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Νέο Ψυχικό, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη, Παπάγου, Πετρούπολη, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Πεύκη, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Κάτω Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του ΔΕΔΔΗΕ μέχρι το βράδυ θα έχουν ηλεκτροδοτηθεί οι περισσότερες περιοχές.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος, στην Αττική βρίσκονται σε 24ωρη βάση πάνω από 400 άτομα για την αποκατάσταση των ζημιών στο δίκτυο, καθώς από τις 85 βλάβες σε κεντρικούς κορμούς, ενώ έχουν αποκατασταθεί οι 42.

Ευθύνες στον ΔΕΔΔΗΕ από τον Πατούλη

Να αναλάβει τις ευθύνες του για τις διακοπές ρεύματος κάλεσε τον ΔΕΔΔΗΕ ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

«Είναι ψέμα ότι δεν υπήρχε προσβασιμότητα για να επιδιορθωθούν βλάβες, στην Πεύκη, στη Λυκόβρυση στο Ψυχικό, στο Μαρούσι. Παραμύθια ότι ήταν κλειστοί οι δρόμοι. ‘Ολη η Ελλάδα δεν είναι ο Διόνυσος», ανέφερε ο κ. Πατούλης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Αρμοδιότητα της Περιφέρειας είναι να διατηρηθούν οι κεντρικοί άξονες του οδικού δικτύου ανοικτοί και το πετύχαμε», πρόσθεσε, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του σε όσους συνέβαλαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ