ΕΛΛΑΔΑ

Το αποκλειστικό βίντεο του CNN Greece στα τηλεοπτικά δελτία

Το αποκλειστικό βίντεο του CNN Greece στα τηλεοπτικά δελτία
CNN Greece: Θανάσης Κουκάκης

Στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων αναμεταδόθηκε το αποκλειστικό βίντεο του CNN Greece για την εισβολή της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας στο ξενοδοχείο Χίλτον, όπου γίνονται οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς.

Ομάδα 12 περίπου ατόμων εισέβαλλαν στο ξενοδοχείο λίγο πριν τις 1 το μεσημέρι και όπως φαίνεται στο αποκλειστικό βίντεο του CNN Greece, πέταξαν φυλλάδια και άνοιξαν πανό κατά του μνημονίου προκαλώντας αναστάτωση.

Το πανό έγραφε «καμία διαπραγμάτευση ενάντια σε μνημόνια ΕΕ –ΔΝΤ» και «Πόλεμος στο ντόπιο και Διεθνές Κεφάλαιο».

Την ώρα που έγινε η διαμαρτυρία της αναρχικής ομάδας, τόσο εντός του ξενοδοχείου, όσο και εκτός βρισκόταν μεγάλη αστυνομική δύναμη. Ωστόσο, δεν είχαν προσέλθει ακόμη τα μέλη της κυβέρνησης για τις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των πιστωτών.

rouvikonas2

Οι αστυνομικοί παρέμειναν στις θέσεις τους, κοντά στους χώρους όπου γίνονται οι επαφές κυβέρνησης και θεσμών και παρακολούθησαν χωρίς να επέμβουν τις διαμαρτυρίες της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας.

Εν συνεχεία οι αναρχικοί εξήλθαν του ξενοδοχείου όπου συνέχισαν τη διαμαρτυρία τους. Δύναμη των ΜΑΤ τους προσέγγισε και τους οδήγησε σε κλούβα της αστυνομίας. Οι αναρχικοί οδηγήθηκαν ακολούθως προς εξακρίβωση στοιχείων στην αστυνομική διεύθυνση Αττικής.

rouvikonas

Η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών ξεκίνησε κανονικά στις 1.30.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ