ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός κοντά στη Θήβα - Αισθητός και στην Αθήνα

Σεισμός κοντά στη Θήβα - Αισθητός και στην Αθήνα
EMSC

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε τα ξημερώματα της Πέμπτης τους κατοίκους Αττικής και Βοιωτίας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείο Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,7 Ρίχτερ, καταγράφηκε στις 05.04 και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση 22 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Θήβας.

Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 13,9 χιλιόμετρα.

Του σεισμού των 3,7 Ρίχτερ προηγήθηκε σεισμική δόνηση 1,7 Ρίχτερ από την ίδια περιοχή και ακολούθησαν σεισμοί 2,4 και 1,6 Ρίχτερ.

Παρόλο που η δόνηση ήταν ασθενής, συνοδευόταν από έντονο βουητό, και τράνταξε στιγμιαία το έδαφος και τα κτήρια.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε περιοχές όπως Ελευσίνα, Μαγούλα και Μάνδρα αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές στο Λεκανοπέδιο.

Τι λένε οι σεισμολόγοι

«Μας ξύπνησε. Θεωρώ ότι δε συνδέεται άμεσα με μεγάλο σεισμό. Αλλά παρακολουθούμε το φαινόμενο, χωρίς να μας ανησυχεί. Είναι νωρίς να πούμε αν είναι ο κύριος σεισμός», είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο Mega.

«3 μικρού μεγέθους επιφανειακές σεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν στις 5, 5:04 και 5:10 το πρωί με αντίστοιχα προκαταρκτικά μεγέθη 1,8, 3,7 και 2,4 Ρίχτερ. Τα επίκεντρα των δονήσεων εντοπίζονται σε απόσταση 31 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Θήβας ή 12 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας. Η προκαταρκτική κατανομή των επικέντρων βρίσκεται στον ευρύτερο χώρο του ρήγματος στην περιοχή της Φυλής-Πάρνηθας» έγραψε στο Facebook ο σεισμολόγος και διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Γεράσιμος Χουλιάρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ