Αποκαλυπτικό βίντεο από τη ζωή των προσφύγων στα Διαβατά
H ζωή στο πρώην στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου», στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, όπου λειτουργεί το Κέντρο Μετεγκατάστασης Προσφύγων είναι το ίδιο δύσκολη με τον καταυλισμό στην Ειδομένη.
Η μεγάλη διαφορά που συναντά κανείς με την πρώτη ματιά είναι στην οργάνωση η οποία είναι εμφανώς καλύτερη. Οι πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί εδώ έχουν τις ίδιες αγωνίες και τα ίδια όνειρα με όλους όσους έχουν μείνει στην Ελλάδα.
Στο κέντρο αυτό και στις σκηνές που έχουν στηθεί γίνεται ιατρικός έλεγχος για όσους έχουν ανάγκη, ενώ την όλη ευθύνη για συσσίτιο και γενικά τη διαχείριση της φιλοξενίας την έχει ο Ελληνικός Στρατός.
Τα παιδιά παίζουν ανέμελα στους χώρους του στρατοπέδου και θεωρούν πως είναι σε κατασκήνωση ενώ αρκετές μητέρες προσπαθούν να πλύνουν και να στεγνώσουν τα ρούχα τους έξω από τις σκηνές.
Σε συνεργασία με το fonh.gr
Πρόγραμμα «Σήμα Διαφορετικότητας»: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων
03:00
«Σπίτι μου ΙΙ»: Αντίστροφη μέτρηση για τα δάνεια του προγράμματος - Τι να προσέξετε
02:00
Chios Pass - Kythira Pass 2026: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις - Σε δύο φάσεις το πρόγραμμα
01:00
Μέχρι τις 15 Μαίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Youth Pass - Αναλυτικά η διαδικασία
00:30