ΕΛΛΑΔΑ

Τι δήλωσε ο δικηγόρος της 35χρονης καθηγήτριας που αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους

Τι δήλωσε ο δικηγόρος της 35χρονης καθηγήτριας που αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους
INTIME

Την εκτίμηση ότι το Δικαστικό Συμβούλιο έλαβε «μία λειτουργικά άρτια και νομικά κρυστάλλινη πρόταση», αποφασίζοντας την υπό όρους απελευθέρωση της 35χρονης καθηγήτριας, η οποία κατηγορείται για την αποπλάνηση 13χρονου μαθητή, εξέφρασε την Πέμπτη ο συνήγορός της, Απόστολος Κόντος.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κόντος ανέφερε σχετικά:

«Συνεδρίασε σήμερα το Δικαστικό Συμβούλιο κατόπιν της διαφωνίας μεταξύ της κας Εισαγγελέως και της 16ης Τακτικής κας Ανακρίτριας. Σε μια περίοδο αποκαλύψεων και κοσμογονίας για τις έμφυλες σχέσεις που οφείλουμε άπαντες να καλωσορίσουμε και να συμβάλλουμε, το Συμβούλιο κλήθηκε να κρίνει επί μίας διαφορετικής αλλά εξαιρετικά ευαίσθητης περίπτωσης.Με οδοδείκτη την πρόβλεψη του νομοθέτη, υιοθέτησε την πρόταση της κ. Εισαγγελέως που προέβη σε μία λειτουργικά άρτια και νομικά κρυστάλλινη πρόταση».

«Η εντολέας μου αφέθηκε ελεύθερη από τον κατ’ οίκον περιορισμό με τους εξής περιοριστικούς όρους α) την απαγόρευση προσέγγισης του ανηλίκου παθόντα σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου β) την απαγόρευση επικοινωνίας με τον ανήλικο με οποιοδήποτε τρόπο γ) Την παρακολούθηση από ειδικό ψυχικής υγείας άπαξ, εβδομαδιαίως», πρόσθεσε ο ίδιος.

Παράλληλα, ο κ. Κόντος είπε ότι «αναφορές δημοσιευμάτων σε άλλους περιοριστικούς όρους πλην των ανωτέρω δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

«Κύριο μέλημα της κατηγορούμενης παραμένει η προστασία του ψυχικού κόσμου του ανηλίκου, των οικείων του και φυσικά της οικογένειας της. Στην κατεύθυνση αυτή, πριν καν την ως άνω πρόταση, η εντολέας μου φρόντισε με δική της πρωτοβουλία να προβεί στις παραπάνω ενέργειες. Παραμένει ιερό καθήκον όλων να σεβαστούμε την εξαιρετικά δυσχερή συνθήκη που καλούνται να διαχειριστούν τα εμπλεκόμενα μέρη και να απέχουμε από κάθε ενέργεια διατάραξης της οικογενειακής γαλήνης που τόσο έχουν ανάγκη», κατέληξε ο συνήγορος της 35χρονης καθηγήτριας.

Νωρίτερα, ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και υπό παρακολούθηση από ψυχολόγο αφέθηκε η 35χρονη καθηγήτρια που κατηγορείται για αποπλάνηση 13χρονου μαθητή της.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών ήρε τη διαφωνία που είχε ανακύψει μετά την απολογία της την περασμένη Παρασκευή μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέως και με σχετικό βούλευμα αποφάνθηκε ότι η κατηγορούμενη πρέπει να αφεθεί ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης να πλησιάζει τον ανήλικο σε απόσταση μικρότερη του 1 χλμ., απαγόρευση οποιασδήποτε επικοινωνίας μαζί του (διαδικτυακής, τηλεφωνικής και δια ζώσης) καθώς και παρακολούθησή της από ψυχολόγο, όπως είχε προτείνει η εισαγγελέας.

Υπενθυμίζεται ότι η ανακρίτρια είχε την άποψη πως η καθηγήτρια πρέπει να προφυλακιστεί γιατί σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος να συνεχίσει την αποπλάνηση του 13χρονου.

Από την Παρασκευή η 35χρονη η οποία δήλωσε μετανιωμένη ζητώντας συγγνώμη από την οικογένεια και τον μαθητή για την αναστάτωση που τους προκάλεσε, βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό μέχρι το Δικαστικό Συμβούλιο να λύσει τη διαφωνία.

Η καταγγελία της οικογένειας

Η οικογένεια του 14χρονου, στον οποίο έκανε ιδιαίτερα μαθήματα η 34χρονη καθηγήτρια, υποπτεύθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και μετά από έρευνα της μητέρας στο κινητό του παιδιού της εντόπισε συνομιλίες ερωτικού περιεχομένου, καθώς και φωτογραφίες τους σε ξενοδοχείο της Αττικής.

Μάλιστα, μεταξύ των συνομιλιών υπήρχε και ένας διάλογος σχετικά με σχεδιασμό για ταξίδι των δύο στο εξωτερικό.

Η οικογένεια απευθύνθηκε στην αστυνομία και σχηματίστηκε εις βάρος της 34χρονης καθηγήτριας δικογραφία που απεστάλη στη Δικαιοσύνη. Εις βάρος της καθηγήτριας ασκήθηκε δίωξη για αποπλάνηση ανηλίκου .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ