ΕΛΛΑΔΑ

Μετά τη «Μήδεια»: Εργασίες νυχθημερόν για τα τελευταία 1.000 σπίτια χωρίς ρεύμα

Μετά τη «Μήδεια»: Εργασίες νυχθημερόν για τα τελευταία 1.000 σπίτια χωρίς ρεύμα
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μάχη με τον χρόνο, προκειμένου να αποκατασταθούν όλες οι βλάβες που έχουν προκύψει στην ηλεκτροδότηση από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Μήδειας» στην Αττική, εξακολουθούν να δίνουν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ, λιγότεροι από 1.000 είναι οι καταναλωτές των βορείων προαστείων της Αττικής με προβλήματα ηλεκτροδότησης

Οι εργασίες αποκατάστασης των βλαβών που προκάλεσε η κακοκαιρία, συνεχίστηκαν και το βράδυ προκειμένου να ηλεκτροδοτηθούν και τα υπόλοιπα νοικοκυριά που παραμένουν χωρίς ρεύμα από τις αρχές της εβδομάδας.

Ο απολογισμός των επιπτώσεων της κακοκαιρίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή, μόνο στην Αττική περιλαμβάνει βλάβες σε γραμμές μέσης τάσης σε μήκος 250 χιλιομέτρων, 3.000 βλάβες στο δίκτυο χαμηλής τάσης, όπου καταστράφηκαν πάνω από 5.000 μέτρα καλωδίων.

Συνολικά από την κακοκαιρία «Μήδεια» επηρεάστηκαν περίπου 100.000 νοικοκυριά σε όλη τη χώρα ενώ τα μεγαλύτερα προβλήματα σημειώθηκαν στη Βόρεια Αττική, τη Βόρεια Εύβοια, τα νησιά των Σποράδων και στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Η συντριπτική πλειονότητα των βλαβών οφείλεται σε πτώσεις κλαδιών ή ολόκληρων δέντρων στις γραμμές του δικτύου ηλεκτροδότησης. Μόνο στην Αττική, έπεσαν περίπου 1.500 δέντρα, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ