ΕΛΛΑΔΑ

Μπουρδούμης: Αποκαλύπτει παρενόχληση από σκηνοθέτη - «Έπαθα σχεδόν ναυτία εκείνη την ώρα»

Μπουρδούμης: Αποκαλύπτει παρενόχληση από σκηνοθέτη - «Έπαθα σχεδόν ναυτία εκείνη την ώρα»

Μία δική του εμπειρία αποκάλυψε ο ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης μιλώντας για τις καταγγελίες που γίνει στον καλλιτεχνικό χώρο.

«Είναι ένα κοινωνικό θέμα. Η κοινωνία μας έχει διάφορες βιτρίνες, μία πολύ ισχυρή βιτρίνα είναι του θεάτρου, του θεάματος, του τραγουδιού. Αυτή η λάμψη είναι πολύ ελκυστική. Όλοι θέλουμε να μπούμε σε αυτό τον λαμπερό κόσμο, το οποίο όμως έχει πολλά σκοτάδια. Πριν ανοίξει το φως στην σκηνή υπάρχει απόλυτο σκοτάδι. Ο ηθοποιός καλείται να περπατήσει στο σκοτάδι μέχρι να ανοίξουνε τα φώτα. Αυτό που μαθαίνεις να κοιτάς στο σκοτάδι» ανέφερε αρχικά ο κ. Μπουρδούμης.

«Αυτό το σκοτάδι πρέπει να το λαμπρύνουμε κι είναι υποχρέωση της δικής μου γενιάς να βγουν προς τα έξω. Είμαι μαζί με τα κορίτσια, μαζί με τα αγόρια» τόνισε.

«Είχα κι εγώ κατά καιρούς, πολύ πιτσιρικάς, 18-19 χρονών που τα πράγματα είναι στον αέρα, που δεν ξέρεις τι μέλλει γενέσθαι, μπαίνεις σε έναν χώρο που είναι καινούριος για σένα. Ήμουν μαθητής της δραματικής σχολής και συνάντησα ένα σπουδαίο σκηνοθέτη. Κάναμε κάποια ιδιαίτερα και σιγά σιγά η σχέση δασκάλου και μαθητή δημιούργησε μια εμπιστοσύνη» περιέγραψε στη συνέχεια αποκαλύπτοντας τη δική του, άσχημη, εμπειρία.

«Σε ένα μάθημα έγινε μια κρούση παραπάνω κι εγώ αντέδρασα, αντέδρασε και το σώμα μου. Το σταμάτησα, έπαθα σχεδόν ναυτία εκείνη την ώρα. Εξαφανίστηκα. Δεν τον ξαναείδα. Φοβήθηκα. Ο φόβος με κυρίευσε. "Μήπως φταίω εγώ; Και τώρα τι έχει να πει αυτός; Μήπως κάτι έκανα;". «Μπαίνουν τέτοια ερωτήματα. Είναι φυσιολογικό σε ένα παιδί 18-19 χρονών απέναντι σε έναν άνθρωπο που κρατάει μια θέση εξουσίας, θέλοντας και μη» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο «πέρασε ο καιρός, ήρθε η συγγνώμη του και η σχέση μας αποκαταστάθηκε. Το μήνυμα που θέλω να περάσω μέσα από τη δική μου ιστορία είναι ότι και μπορείς να μιλήσεις και να καταλάβεις ότι φίλε, δεν τρέχει κάστανο. Όχι ως εδώ, δεν συμβαίνει τίποτα, δεν θα μου κάνεις κακό».

https://www.instagram.com/p/CLATbwkhrTb

ΔΗΜΟΦΙΛΗ