ΕΛΛΑΔΑ

Νέος μάρτυρας «κλειδί» επιβεβαιώνει πολλές καταγγελίες για τον γνωστό ηθοποιό - σκηνοθέτη

Νέος μάρτυρας «κλειδί» επιβεβαιώνει πολλές καταγγελίες για τον γνωστό ηθοποιό - σκηνοθέτη
Pixabay

Σημαντικές καταθέσεις που οδηγούν σε ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση των βαρύτατων καταγγελιών περι σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων κατά γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη έχει πλέον στη διάθεσή της η Εισαγγελία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νέος μάρτυρας- κλειδί κατέθεσε υπό άκρα μυστικότητα χθες τη νύχτα στην Εισαγγελία, ο οποίος φέρεται να επιβεβαίωσε πολλές από τις καταγγελίες του 25χρονου, ο οποίος κατέθεσε μήνυση σε βάρος του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη για την αποπλάνηση και το βιασμό του σε ηλικία 14 ετών, το 2010.

Τον συγκεκριμένο μάρτυρα επικαλείται στη μήνυση του ο 25χρονος, υποστηρίζοντας ότι ήταν στην παρέα των παιδιών που ο σκηνοθέτης έκανε ανήθικες προτάσεις.

Ναρκωτικά και αλκοόλ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι βρέθηκε στο σπίτι του σκηνοθέτη μαζί με τον μηνυτή κι άλλους συνομηλίκους του, καθώς επίσης ότι ο σκηνοθέτης τους πρόσφερε αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες κι έπειτα τους πρότεινε να προχωρήσουν όλοι μαζί σε ερωτικές πράξεις.

Ο νεαρός φέρεται να υποστήριξε ότι η παρέα έφυγε αμέσως από το σπίτι και ο ίδιος δεν ξαναπήγε ποτέ.

Για τον καταγγελλόμενο βιασμό του 25χρονου είπε ότι είναι σίγουρος ότι λέει την αλήθεια κρίνοντας από τη συμπεριφορά του σκηνοθέτη.

Κατάθεση από μάρτυρα-κλειδί

Πολύωρη κατάθεση έδωσε επίσης στις εισαγγελικές αρχές χθες, Παρασκευή, μία γυναίκα, η οποία φέρεται να γνωρίζει -χωρίς να είναι η ίδια θύμα- στοιχεία για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης στο χώρο του θεάτρου.

Η μάρτυρας κατέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κώστα Σπυρόπουλο, ο οποίος διερευνά το περιεχόμενο των μηνύσεων που έχουν κατατεθεί από θύματα σεξουαλικής κακοποίησης κάτω από άκρα μυστικότητα, ενώ θεωρείται σφόδρα πιθανόν τα στοιχεία που εισέφερε στον εισαγγελέα η εν λόγω μάρτυρας να οδηγήσουν τις εισαγγελικές αρχές στις επόμενες ενέργειές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα φέρεται να γνωρίζει σημαντικές λεπτομέρειες για τις καταγγελίες κατά του γνωστού σκηνοθέτη – ηθοποιού ο οποίος έχει βρεθεί στο στόχαστρο της έρευνας.

Μήνυση για βιασμό ανηλίκου

Χθες, Παρασκευή, νέα μήνυση σε βάρος γνωστού ηθοποιού - σκηνοθέτη για βιασμό ανηλίκου, βαρύτατο αδίκημα που φέρεται να έχει τελεστεί το 2010 και ως εκ τούτου δεν έχει υποπέσει σε παραγραφή κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο μηνυτής ο οποίος κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης ήταν 14 ετών δεν προέρχεται από τον καλλιτεχνικό χώρο και σύμφωνα με πληροφορίες ο μηνυόμενος τον προσέγγισε στην πλατεία του Μεταξουργείου.

Με την υπόσχεση ότι θα τον βοηθήσει να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο, προβάλλοντάς του τον κύκλο των γνωριμιών του συχνά πήγαιναν σε συναυλίες και εν τέλει ο μηνυόμενος τον βίασε στο σπίτι του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ