ΕΛΛΑΔΑ

Σάλος από λάθος σε βιβλίο: Η αναφορά για την Κύπρο που προκάλεσε αντιδράσεις

Σάλος από λάθος σε βιβλίο: Η αναφορά για την Κύπρο που προκάλεσε αντιδράσεις
Το λιμάνι της Κερύνειας στο κατεχόμενο βόρειο τμήμα της Κύπρου ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗΣ ΒΑΓ.

Απέσυρε από την αγορά βιβλίο σχετικά με την γεωγραφία εκδοτικός οίκος της Αθήνας, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο Διαδίκτυο, αφού στην εν λόγω έκδοση αναφερόταν ότι το βόρειο τμήμα της Κύπρου ανήκει στην Τουρκία.

Πρόκειται για την έκδοση: «Μαθαίνω και εξερευνώ: Η Ευρώπη» η οποία ασχολείται με την Γηραιά Ήπειρο και απευθύνεται σε παιδιά, δίνοντάς τους πληροφορίες για τις χώρες και τα μέρη της Ευρώπης και συνοδεύεται από σχετικό παζλ.

Μία αναφορά όμως για την Κύπρο, ότι «η Κύπρος είναι νησί της Μεσογείου και το βόρειο τμήμα της ανήκει στην Τουρκία», προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Τα τελευταία 24ωρα φωτογραφίες από το εν λόγω απόσπασμα κυκλοφόρησαν ευρέως στο διαδίκτυο, με τους χρήστες να ζητούν από την εκδότρια εταιρεία να ανακαλέσουν την επίμαχη αναφορά.

Οι εκδόσεις Ψυχογιός, από τις οποίες κυκλοφόρησε το βιβλίο, απάντησαν στις αντιδράσεις των χρηστών, τονίζοντας πως επρόκειτο για λάθος στη μετάφραση και σημειώνοντας ότι θα αποσυρόταν η εν λόγω έκδοση. Μάλιστα όπως αναφέρουν λυπούνται για το συγκεκριμένο γεγονός, τονίζοντας δε πως «προφανώς και τα κατεχόμενα δεν μπορούν να μεταφραστούν ότι 'ανήκουν' στην Τουρκία».

Η συγκεκριμένη έκδοση μάλιστα «κατέβηκε» άμεσα και από την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση από τις Εκδόσεις Ψυχογιός:

«Αγαπητοί αναγνώστες λυπούμαστε ιδιαίτερα για το λάθος στην έκδοσή μας "Μαθαίνω και εξερευνώ: Η Ευρώπη "και την αποσύρουμε από την αγορά προχωρώντας σε διόρθωση κι επανεκτύπωση.

Προφανώς και τα κατεχόμενα δεν μπορούν να μεταφραστούν ότι «ανήκουν» στην Τουρκία.

Προφανώς και το λάθος του μεταφραστή δεν έπρεπε να ξεφύγει και από τον επιμελητή μας.

Έχουμε εκδώσει πολλούς τίτλους για την Κύπρο μας και κατανοούμε το μέγεθος του λάθους, ειδικά σε μια παιδική έκδοση που περνάει μηνύματα στα παιδιά μας.

Ζητούμε και πάλι συγγνώμη και δηλώνουμε πως το προϊόν κατέβηκε από το site μας και από αύριο αποσύρεται από όλη την αγορά.

Με εκτίμηση,

Εκδόσεις Ψυχογιός»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ