ΕΛΛΑΔΑ

Στην εισαγγελία Πρωτοδικών καταθέτει ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας

Στην εισαγγελία Πρωτοδικών καταθέτει ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το κατώφλι του εισαγγελέα Πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλου πέρασε το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας, προκειμένου να παραδώσει όσα στοιχεία-καταγγελίες έχουν περιέλθει στη διάθεσή του.

Ο κ. Μπιμπίλας λόγω της θεσμικής του ιδιότητας, κλήθηκε να εισφέρει στο έργο της Δικαιοσύνης καταθέτοντας τις καταγγελίες που έχουν φτάσει στο Σωματείο των Ηθοποιών και στις οποίες περιγράφονται αδικήματα τα οποία δεν έχουν παραγραφεί.

Αυτό σημαίνει ότι οι καταγγελλόμενες πράξεις, με βάση το ποινικό μας δίκαιο, θεωρούνται «ζωντανές» και ως εκ τούτου μπορούν να διερευνηθούν και σε περίπτωση που στοιχειοθετηθεί η τέλεση αξιόποινης πράξης, ο εισαγγελέας να προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του καταγγελλόμενου προσώπου.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες στα χέρια του προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών έχουν περιέλθει και στοιχεία που αφορούν στην πολύχρονη «εγκληματική», σύμφωνα και με το κατηγορητήριο, δράση του ήδη κατηγορούμενου για «βιασμό κατά συρροή» ηθοποιού - σκηνοθέτη, Δημήτρη Λιγνάδη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ