ΕΛΛΑΔΑ

Διαψεύδει η ActionAid δημοσιεύματα που τη συνδέουν με υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης

Διαψεύδει η ActionAid δημοσιεύματα που τη συνδέουν με υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης

«Δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» δημοσιεύματα που συνδέουν την ActionAid με υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανήλικων προσφύγων, τονίζεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης.

«Η ActionAid δεν λειτουργεί και δεν έχει λειτουργήσει ποτέ δομές ανήλικων προσφύγων, δεν έχει υλοποιήσει προγράμματα για ασυνόδευτα παιδιά και δεν έχει συνεργαστεί ποτέ με τα καταγγελλόμενα πρόσωπα», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Τα προγράμματα και οι υπηρεσίες της ActionAid υλοποιούνται αποκλειστικά από προσωπικό και συνεργάτες της οργάνωσης, οι οποίοι δεσμεύονται να τηρούν αυστηρά την πολιτική προστασίας των παιδιών και την πολιτική προστασίας κατά της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης» επισημαίνεται.

Σημειώνεται ότι η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών παρήγγειλε νωρίτερα τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί η βασιμότητα δημοσιευμάτων για εμπλοκή τουλάχιστον τριών δομών ανήλικων προσφύγων που μετείχαν σε μαθήματα στο θέατρο του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η Εισαγγελία παρενέβη έπειτα από υπόμνημα που κατέθεσε η ειδική γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ζητώντας τη διερεύνηση όσων είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

Αντικείμενο της έρευνας θα είναι τα δημοσιεύματα και οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα προωθούνταν από ΜΚΟ για θεατρικά μαθήματα στον Δημήτρη Λιγνάδη.

Κατά πληροφορίες, υπήρξαν καταγγελίες μαρτύρων, και πλέον ερευνάται συνολικά η δράση των ΜΚΟ.

Το πρωί, η Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του υπουργείου Μετανάστευσης Ειρήνη Αγαπηδάκη κατέθεσε υπόμνημα στην στην εισαγγελία Πρωτοδικών με το οποίο ζητούσε να διερευνηθούν οι καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και σύμφωνα με αυτά αφορούν την περίοδο 2017-18.

«Ήρθα σήμερα στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών για να ζητήσω την πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών που προκύπτουν από πρόσφατα δημοσιεύματα και αφορούν ενδεχόμενες έκνομες πράξεις που τελέστηκαν κατά την περίοδο 2017-2018 σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων. Δεν πρέπει να μείνει τίποτε στο σκοτάδι, χωρίς διερεύνηση» δήλωσε η κ. Αγαπηδάκη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ