SPONSORED ΕΛΛΑΔΑ

Κιρσοί & Ευρυαγγείες στα πόδια - Αντιαισθητικές φλέβες στα χέρια

Κιρσοί & Ευρυαγγείες στα πόδια - Αντιαισθητικές φλέβες στα χέρια

Η σύγχρονη Φλεβολογία έχει την λύση.

Ο Χειρουργός Μάριος Βαλσάμης MD, ειδικός στις φλεβικές παθήσεις, μιλάει για τις σύγχρονες και αναίμακτες θεραπείες των φλεβών.

Ευρυαγγείες είναι τα μικρά κόκκινα αγγεία στο δέρμα των ποδιών μας και κιρσοί είναι οι παθολογικά διεσταλμένες φλέβες που εξέχουν στα πόδια μας κάτω από το δέρμα. Και τα δύο μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ποιότητα της ζωής μας. Οι ευρυαγγείες συνήθως δεν δίνουν συμπτώματα, μας ενοχλούν όμως αισθητικά. Οι κιρσοί που επίσης ενοχλούν αισθητικά, προκαλούν συχνά πόνο, βάρος και κούραση στα πόδια και μπορεί να μας οδηγήσουν σε φλεβική ανεπάρκεια και επιπλοκές. Η Φλεβική Νόσος είναι συχνά κληρονομική, η εξέλιξη της όμως επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, όπως οι γυναικείες ορμόνες (αντισυλληπτικά, εγκυμοσύνη, κλιμακτήριος), τα περιττά κιλά, η καθιστική ζωή και η ηλικία.

Θεραπεία Κιρσών

Οι κιρσοί στα πόδια μας δημιουργούνται πάντα από κεντρικές ανεπαρκείς φλέβες στο πόδι που δεν φαίνονται. Οι βαλβίδες στις φλέβες αυτές έχουν χαλάσει, το αίμα λιμνάζει, οι φλέβες διαστέλλονται και γίνονται κιρσοί. Κιρσοί κάθε είδους και μεγέθους αντιμετωπίζονται πλέον στο ιατρείο αναίμακτα και αποτελεσματικά με την «Υπερηχογραφικά Καθοδηγούμενη Σκληροθεραπεία με Αφρό». Η έγχυση του σκληρυντικού αφρού στις κεντρικές χαλασμένες φλέβες γίνεται ανώδυνα με μικρές βελόνες, που τις κατευθύνουμε με ασφάλεια και ακρίβεια με τη βοήθεια των υπερήχων. Σε λίγες επισκέψεις θεραπεύονται οι κεντρικές φλέβες, οι εμφανείς κιρσοί, καθώς και όλες οι φλεβικές ατέλειες του ποδιού, με ολοκληρωμένα και όμορφα αισθητικά αποτελέσματα. Σημαντικό πλεονέκτημα της Σκληροθεραπείας είναι ότι δεν απαιτείται προετοιμασία, ενώ αμέσως μετά τη θεραπεία ο ασθενής επιστρέφει χωρίς ελαστικές κάλτσες και χωρίς περιορισμούς, στη δουλειά του.

Για τους μεγαλύτερους κιρσούς, εφαρμόζουμε πολύ συχνά επίσης την σύγχρονη θεραπεία του Ενδοφλεβικού Laser. Η μέθοδος έχει αντικαταστήσει το παλιό και επίπονο χειρουργείο των κιρσών. Με τη βοήθεια υπερήχων εισάγουμε μια λεπτή ίνα laser στην κεντρική φλέβα. Μέσα από την ίνα εκπέμπουμε ενέργεια laser και καταστρέφουμε την εσωτερική χαλασμένη φλέβα που δημιουργεί τους κιρσούς. Γίνεται συνήθως σε αίθουσα χειρουργείου με τοπική αναισθησία και ο ασθενής αμέσως μετά επιστρέφει σπίτι του. Οι κιρσοί σε λίγο καιρό βελτιώνονται αισθητά, όμως σπάνια εξαφανίζονται. Για το λόγο αυτό στα ιατρεία Valsamis Veins επιλέγουμε πάντα συνδυασμό μικροφλεβεκτομών την ώρα του Laser ή σκληροθεραπείας στο ιατρείο αργότερα για την πλήρη εξαφάνιση των κιρσών. Η μέθοδος του Laser είναι ελάχιστα επεμβατική σε σύγκριση με την παλιά μέθοδο του χειρουργείου.

Αισθητικά αποτελέσματα

Μετά το Ενδοφλεβικό Laser, για ολοκληρωμένα αισθητικά αποτελέσματα, μπορείτε να εξαφανίσετε τις υπόλοιπες φλεβικές ατέλειες από τα πόδια σας, με τη βοήθεια της Αισθητικής Φλεβολογίας και των Σκληρυντικών ενέσεων.

Θεραπεία ευρυαγγείας

Οι ευρυαγγείες στα πόδια δεν είναι δερματολογικό πρόβλημα, αλλά το πρώτο στάδιο της φλεβικής νόσου, που μας ενοχλεί αισθητικά. Εδώ η Αισθητική Φλεβολογία δίνει τη λύση με την τεχνική της Μικροσκληροθεραπείας, που γίνεται πάντα στο χώρο του ιατρείου. Με μικροσκοπικές βελόνες και ελάχιστη ενόχληση εγχέουμε ειδικές ουσίες στις ευρυαγγείες, οι οποίες εξαφανίζονται με όμορφα αισθητικά αποτελέσματα. Ο ασθενής, αμέσως μετά την θεραπεία, επιστρέφει χωρίς ελαστικές κάλτσες στην καθημερινότητά του.

Η φλεβική νόσος είναι χρόνια, εξελικτική νόσος και όταν αμελούμε να τη θεραπεύσουμε συνήθως επιδεινώνεται, χαλάει την εικόνα των ποδιών μας και επηρεάζει την ποιότητα της ζωής μας. Η σύγχρονη Φλεβολογία λοιπόν προτείνει, η φλεβική νόσος να θεραπεύεται σε αρχικά στάδια, για λιγότερη ταλαιπωρία και καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα.

Φλέβες Στα Γυναικεία Χέρια

Το χέρι της γυναίκας συχνά προδίδει την ηλικία της. Σε ορισμένες γυναίκες, ιδίως με τη πάροδο της ηλικίας, οι φλέβες στο χέρι μπορεί, αν και φυσιολογικές, να είναι περισσότερο εμφανείς και αντιαισθητικές. Με τα χρόνια, το δέρμα και το κολλαγόνο στα χέρια λεπταίνει και οι φλέβες φαίνονται μεγαλύτερες και εντονότερες.

Μπορούμε τώρα ανώδυνα, με τη βοήθεια της Σκληροθεραπείας και των Σκληρυντικών ενέσεων να μικρύνουμε σημαντικά αυτές τις φλέβες και είτε να τις εξαφανίσουμε, είτε να τις κάνουμε να φαίνονται αισθητικά αποδεκτές.

Ο Μάριος Βαλσάμης έχει αναπτύξει δική του τεχνική με όμορφα και ασφαλή αποτελέσματα. Για να αναλύσει και να διδάξει την τεχνική του αυτή έχει προσκληθεί επίσημα σε πολλά διεθνή συνέδρια Φλεβολογίας και Αισθητικής.

-----------------------------

Μάριος Βαλσάμης MD. Aποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύτηκε στη Χειρουργική. Μετά εξειδικεύτηκε στη Φλεβολογία στο Παρίσι. Από το 1997 ασχολείται αποκλειστικά με τις φλεβικές παθήσεις. Membre de la Société Française de Phlébologie, Member of the American Vein & Lymphatic Society,

www.valsamisveins.gr