ΕΛΛΑΔΑ

Τρικάκια υπέρ Κουφοντίνα έξω από το σπίτι της Προέδρου της Δημοκρατίας

Τρικάκια υπέρ Κουφοντίνα έξω από το σπίτι της Προέδρου της Δημοκρατίας
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ΠΑΠΠΑ ΒΟΥΛΑ

Τρικάκια υπέρ του καταδικασμένου για τρομοκρατία Δημήτρη Κουφοντίνα πέταξαν άγνωστοι έξω από το σπίτι της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για ομάδα περίπου 50 ατόμων.

Σχολιάζοντας το περιστατικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης τόνισε:

«Ο σημερινός στόχος των τραμπούκων, υποστηρικτών του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δημήτρη Κουφοντίνα, ήταν το σπίτι της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου όπου πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα. Ας γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα, λειτουργεί το κράτος δικαίου. Αν νομίζουν ότι με τέτοιες ενέργειες τρομοκρατούν κάποιον, κάνουν λάθος. Η Δημοκρατία, ούτε τρομοκρατείται, ούτε εκβιάζεται».

Το βράδυ της Δευτέρας, άγνωστοι, πήγαν στο πολιτικό γραφείο της υπ. Παιδείας Νίκης Κεραμέως όπου έγραψαν συνθήματα ζητώντας, μεταξύ άλλων, και την ικανοποίηση των αιτημάτων του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Νωρίτερα σήμερα, σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τον καταδικασμένο τρομοκράτη ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ως απόρροια της απεργίας πείνας που έχει ξεκινήσει. Φέρεται μάλιστα να αρνείται τη χορήγηση ορού.

Για συνειδητή πολιτική επιλογή και εκδικητική πράξη στο πρόσωπο του κρατουμένου, ο οποίος ζητά να εφαρμοστεί ο νόμος που ψήφισε η ΝΔ και να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού, έκανε λόγο ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, προκαλώντας την αντίδραση του Θανάση Πλεύρη από τη ΝΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ