ΕΛΛΑΔΑ

Έφτασαν στη Θεσσαλονίκη οι πρώτοι πρόσφυγες που θα φιλοξενηθούν στο λιμάνι

Έφτασαν στη Θεσσαλονίκη οι πρώτοι πρόσφυγες που θα φιλοξενηθούν στο λιμάνι
Πρόσφυγες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης EUROKINISSI/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Οι πρώτοι πρόσφυγες που θα φιλοξενηθούν στις αποθήκες 18 και 21, στην τρίτη προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, έφτασαν την Πέμπτη στην πόλη, με έξι λεωφορεία από την Καβάλα.

Πρόκειται για 262 πρόσφυγες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι πρόσφυγες από τη Συρία , στους οποίους θα παραχωρηθούν υπνόσακοι και κουβέρτες, ενώ η πρόσβαση στις αποθήκες που θα φιλοξενηθούν, δεν θα επιτρέπεται σε όσους δεν είναι διαπιστευμένοι.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Μέλλιο, οι πρόσφυγες θα μπορούν να εξέρχονται από τον χώρο φιλοξενίας από τις πύλες 10 και 11, αφού προηγουμένως αφήνουν την κάρτα με τα στοιχεία τους, που θα τους παραχωρηθεί.

«Δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν στους χώρους του λιμανιού,για να μη διαταραχθεί η λειτουργία του αλλά θα μπορούν να μπαινοβγαίνουν από τις συγκεκριμένες πύλες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του ΟΛΘ, προσθέτοντας ότι κανείς δεν γνωρίζει το χρονικό διάστημα παραμονής τους.

2490532

Eurokinissi/Motionteam/Βερβερίδης Βασίλης

Εξήγησε δε, ότι οι δύο αποθήκες είναι συνολικής χωρητικότητας 700 ατόμων αλλά προς το παρόν, θα χρησιμοποιηθεί μόνο η 18 όπου θα στεγαστούν οι οικογένειες, ενώ τα μεμονωμένα άτομα θα μείνουν σε σκηνές του στρατού, ο οποίος μάλιστα θα αναλάβει και τη σίτιση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ