ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Λιγνάδη: Οι ισχυρισμοί Κούγια προσβάλλουν τη Δικαιοσύνη, απαντά ο δικηγόρος του 25χρονου

Υπόθεση Λιγνάδη: Οι ισχυρισμοί Κούγια προσβάλλουν τη Δικαιοσύνη, απαντά ο δικηγόρος του 25χρονου
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Για επιχείρηση τρομοκράτησης και αποθάρρυνσης θυμάτων και μαρτύρων κάνει λόγο σε δήλωση του ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος, συνήγορος του 25χρονου σήμερα θύματος που κατέθεσε μήνυση για βιασμό το 2014 ενώ ήταν 14 ετών, αναφορικά με τους ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια.

Σε δήλωση που εξέδωσε ο κ. Βλάχος μετά και τις δηλώσεις του κ. Κούγια, ο οποίος έκανε λόγο για «πολιτικά συμφέροντα» και επιχείρησε να αποδομήσει το προφίλ των μαρτύρων χαρακτηρίζοντάς τους «αναξιόπιστες προσωπικότητες και επαγγελματίες ομοφυλόφιλους» αναφέρει:

«Ο ισχυρισμός ότι ο εντολέας μου, Σουηδός πολίτης, έχει πολιτικά κίνητρα προσβάλλει την νοημοσύνη και την δικαιοσύνη που ενήργησε με αποφασιστικότητα για την προστασία του κοινωνικού συνόλου ενώ επιχειρεί να τρομοκρατήσει και να αποθαρρύνει θύματα και μάρτυρες.

Η απελπισία και η ένδεια υπερασπιστικών επιχειρημάτων δεν πρέπει να αποτελέσει λόγο για να δηλητηριαστεί περαιτέρω ο έλληνας πολίτης που παρακολουθεί με τρόμο και απέχθεια όσα δυστυχώς συνέβησαν και αποκαλύπτονται καθημερινά.

Δεν προσφέρεται ο ανθρώπινος πόνος και το σιωπηλό τραύμα αυτών των ανθρώπων για κομματική εκμετάλλευση. Το δημοκρατικό και λειτουργικό πολιτικό μας σύστημα οφείλει να αποδείξει ότι δεν επιδέχεται κανενός είδους και σκοπιμότητας, αμέσως ή εμμέσως εκβιασμούς από κατηγορούμενους για βαρύτατα εγκλήματα, και να μην παρασυρθεί σε ανούσιες αντιπαραθέσεις με αφορμή μία κοινωνική και ποινική υπόθεση στην πλάτη κακοποιημένων παιδιών».

Υπενθυμίζεται ότι ο παραιτηθείς καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ