ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικό #MeToo: Ενώπιον της ανακρίτριας ο Δημήτρης Λιγνάδης

Ελληνικό #MeToo: Ενώπιον της ανακρίτριας ο Δημήτρης Λιγνάδης
(AP Photo/Yorgos Karahalis)

Ενώπιον της ανακρίτριας βρίσκεται αυτή την ώρα ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί

Ο ηθοποιός-σκηνοθέτης οδηγήθηκε συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης στο κτήριο 9 της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Προσερχόμενος, ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν είπε κουβέντα στους δημοσιογράφους που ήταν συγκεντρωμένοι.

Αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις

H πρόθεση του Νίκου Σ. να καταθέσει με λεπτομέρειες ενώπιον των αρμοδίων αρχών όσα δημόσια κατήγγειλε στις 6 Φεβρουαρίου σε συνέντευξή του στο 2020mag περί άγριας σεξουαλικής κακοποίησης του από δράστη που τότε δεν κατονόμασε πλην σαφώς φωτογράφισε δρομολογεί νέες δικαστικές εξελίξεις.

Ο Νίκος Σ., ο οποίος δεν υπέβαλε μήνυση λόγω παραγραφής του καταγγελλόμενου αδικήματος, καθώς έχει παρέλθει η προβλεπόμενη από το νόμο 15ετια, προσέφυγε ωστόσο στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, όπου προσκόμισε έγγραφη καταγγελία, στην οποία φέρεται να κατονομάζει ως δράστη του βιασμού του τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Οι δικηγόροι του θύματος, Γ. Παλαιολόγου και Π. Πατρικουνάκος, ξεκαθάρισαν πως έχουν ήδη γνωστοποιήσει τα στοιχεία του εντολέα τους στις εισαγγελικές αρχές και δήλωσαν πως παραμένει στη διάθεση των Αρχών.

«Οι δικαστικές αρχές έχουν στη διάθεση τους και την καταγγελία που έκανε ο εντολέας μας στο ΣΕΗ» τόνισαν οι ίδιοι.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι θα βρεθούν ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας προκειμένου να γνωστοποιήσουν τα στοιχεία του εντολέα τους και σε εκείνη.

Κατέθεσε φακέλους ο Πασχάλης Τσαρούχας

Στην Ευελπίδων έφτασε το πρωί της Τετάρτης και ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου των Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας, για να καταθέσει στον εισαγγελέα του φακέλους για τις υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης εντός του χώρου του θεάτρου, που έχουν περιέλθει σε γνώση του σωματείου.

«Καταθέσαμε με τους φακέλους. Ελπίζουμε για την καλύτερη έκβαση των υποθέσεων. Δεν μπορώ να πω ούτε πόσες υποθέσεις κατέθεσα, ούτε ποιες. Οι καταγγελίες είναι για προσβολή γενετήσιας ελευθερίας. Δεσμευθήκαμε ότι οποιαδήποτε νέο στοιχείο θα το συμπληρώσουμε» είπε ο ηθοποιός, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο Πασχάλης Τσαρούχας ολοκλήρωσε την κατάθεσή του σε λιγότερο από 50 λεπτά και αναχώρησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταγγελίες είναι εκατοντάδες, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι μπορούν να ελεγχθούν ποινικά κυρίως ως προς τους χρόνους παραγραφής αλλά και της δυνατότητας διασταύρωσης τους.

Ανάμεσα στις καταγγελίες βρίσκεται και το όνομα του Παύλου Χαϊκάλη, ο οποίος με χθεσινή δήλωσή του, διά του συνηγόρου του Μανώλη Τρούλη, υποστήριξε πως το περιεχόμενο των επίμαχων καταγγελιών σε βάρος του «βρίθει ανακριβειών και ψεμάτων» και πως τελικά είναι «άνθρακες ο θησαυρός».

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στον φάκελο που θα προσκομίσει ο κ. Τσαρούχας περιλαμβάνονται και άλλες καταγγελίες για επίσης γνωστό ηθοποιό, το όνομα του οποίου δεν έχει ακουστεί μέχρι στιγμής, και πρωταγωνιστεί σε σίριαλ τηλεοπτικού σταθμού.

Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, ο δημοφιλής ηθοποιός φερόταν ανάρμοστα σε μικρά κορίτσια μέσα στα καμαρίνια κατά τη διάρκεια παράστασης, που είχε ανεβάσει κορυφαία σταρ που δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.

Οι καταγγελίες αυτές, ωστόσο, αφορούν σε αδίκημα που είναι παραγραμμένο, καθώς φέρεται να τελέστηκε στα μέσα της δεκαετίας του '90.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ