ΕΛΛΑΔΑ

Κούγιας για Λιγνάδη: Καταθέσαμε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας

Κούγιας για Λιγνάδη: Καταθέσαμε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME

Ένταση ακυρότητας της προδικασίας που οδήγησε στην έκδοση εντάλματος σύλληψης του μέχρι πρότινος καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη κατέθεσε στην 19η ανακρίτρια ο συνήγορος υπεράσπισής του, Αλέξης Κούγιας.

Λίγες ώρες πριν την απολογία του εντολέα του για «βιασμό κατά συρροή» ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας, επιχειρώντας να τινάξει τη μέχρι τώρα διαδικασία στον αέρα, ανέφερε ότι στηρίζει το αίτημά του στο γεγονός ότι ο κατηγορούμενος δεν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας καθώς και ότι το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του «δεν πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος».

Σε ό,τι αφορά στην ουσία του κατηγορητηρίου ο Δημήτρης Λιγνάδης διά του συνηγόρου υπεράσπισής του αρνείται τις πράξεις του βιασμού, υποστηρίζοντας ότι τις επίμαχες ημερομηνίες που φέρονται να τελέστηκαν οι πράξεις αυτές δεν βρισκόταν καν στα μέρη που τον κατηγορούν.

Μάλιστα, προς επίρρωση των ισχυρισμών του αύριο πριν τις 2.30 το μεσημέρι που θα ξεκινήσει η απολογία του θα προτείνει την εξέταση μαρτύρων που τον επιβεβαιώνουν.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν αρνείται ότι γνώριζε τα πρόσωπα που τον καταγγέλλουν αλλά αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία του βιασμού αποδίδοντας την εμπλοκή του σε φθόνο, πίσω από τον οποίο υπάρχουν και ηθικοί αυτουργοί.

«Μαζί με τον κύριο Λιγνάδη εμφανιστήκαμε στην ανακρίτρια με σκοπό να καταθέσουμε ένσταση στη διαδικασία», τόνισε ο δικηγόρος του Δ. Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου.

«Πρωτίστως υποβάλαμε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας, καθώς ο αρμόδιος εισαγγελέας περιόρισε το υλικό στην κατάθεση όσων έκαναν μηνύσεις, ενώ και ο φερόμενος ως κατηγορούμενος, δεν είχε κληθεί προηγουμένως να καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου», είπε χαρακτηριστικά.

«Σύμφωνα με έγγραφο που κατέθεσε ο εντολέας μου ζήτησε να εξεταστεί ως ύποπτος και να δώσει εξηγήσεις αφού προηγουμένως λάβει αντίγραφα των καταγγελιών. Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο εντολέας μου θα πρέπει να αποσαφηνιστούν πλήρως. Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική», τόνισε επίσης ο κ. Κούγιας περιγράφοντας ποιες είναι οι καταγγελίες, αλλά και ποια η δική τους στάση σε αυτές τις μηνύσεις.

«Ο εντολέας μου από ταξιδιωτικά έγγραφα αποδεικνύει πως ήταν στην Αίγυπτο την περίοδο για την οποία κατηγορείται» ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ