ΕΛΛΑΔΑ

Χημικά, δακρυγόνα και προσαγωγές στη συγκέντρωση για Κουφοντίνα στα Προπύλαια

Χημικά, δακρυγόνα και προσαγωγές στη συγκέντρωση για Κουφοντίνα στα Προπύλαια
CNN Greece / Λευτέρης Παρτσάλης

Άμεση ήταν η επέμβαση της Αστυνομίας κατά την προγραμματισμένη συγκέντρωση για τις 18:00, στα Προπύλαια, υπέρ του αιτήματος του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

Η συγκέντρωση διαλύθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις λίγα λεπτά αφού ξεκίνησε, με τη χρήση δακρυγόνων, αύρας και χημικών.

Ομάδα διαδηλωτών πραγματοποίησε πορεία μέχρι την Ομόνοια, όπου και διαλύθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε τουλάχιστον 13 προσαγωγές.

Για την ίδια ώρα με τη συγκέντρωση στα Προπύλαια, υπήρχε κάλεσμα άλλων συλλογικοτήτων για στην πλατεία Συντάγματος. Οι αστυνομικές αρχές ζήτησαν από τους συγκεντρωμένους που βρίσκονται στο σημείο να αποχωρήσουν.

Σημειώνεται ότι, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, βρίσκεται στην 48η μέρα απεργίας πείνας και από τη Δευτέρα αρνείται τη χορήγηση ενυδατικού ορού, διαμαρτυρόμενος για τη μεταγωγή στη φυλακή Δομοκού, αντί για τη μεταφορά του στη φυλακή Κορυδαλλού.

Χθες, Τρίτη, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας εξέδωσε διαταγή για αναγκαστική σίτιση, με την οποία ζητά από το νοσοκομείο Λαμίας «κάθε αναγκαία ιατρική πράξη και θεραπεία κατά τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης, εφόσον κρίνονται επιβεβλημένα από τους θεράποντες ιατρούς για την υγεία και ζωή του κρατουμένου, έτσι ώστε να αποφευχθεί άμεσος κίνδυνος ζωής ή σοβαρής και μόνιμης βλάβης της υγείας του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ