ΕΛΛΑΔΑ

Για κακούργημα διώκονται οι συλληφθέντες για διακίνηση μεταναστών της αερολέσχης της Δεκέλειας

Για κακούργημα διώκονται οι συλληφθέντες για διακίνηση μεταναστών της αερολέσχης της Δεκέλειας
EUROKINISSI / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος των εννέα ατόμων, μεταξύ των οποίων και ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου, που συνελήφθησαν για διακίνηση μεταναστών στην Ιταλία με μικρά αεροπλάνα από το αεροδρόμιο της αερολέσχης Μεσολογγίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece και της Μίνας Καραμήτρου, ο πρόεδρος της αερολέσχης Μεσολογγίου και πρώην δήμαρχος της πόλης μαζί με τους συνεργάτες του προετοίμαζε τη μεταφορά με αεροπλάνο της αερολέσχης επτά Ιρακινών μεταναστών (ανάμεσά τους τρία παιδιά) στην Ιταλία έναντι αμοιβής ύψους 30.000 ευρώ.

Ο αρχηγός που συντόνιζε την επιχείρηση ήταν αλλοδαπός κουρδικής καταγωγής, ενώ ένας ακόμη αλλοδαπός κουρδικής τους μετέφερε με αυτοκίνητα στο Μεσολόγγι. Ο πρόεδρος της αερολέσχης και ο ξάδερφός του που είναι πιλότος, τους μετέφερε αεροπορικώς.

Οι συλληφθέντες είχαν στήσει εδώ και 6 μήνες ολόκληρη επιχείρηση, ενώ όπως είπαν οι ιρακινοί στους αστυνομικούς, όλο αυτό το σχέδιο ήταν οργανωμένο από την ώρα που ξεκίνησαν από την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους εννέα συλληφθέντες είναι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό το οικονομικό όφελος και μεταφορά ή διευκόλυνση μεταφοράς αλλοδαπών τετελεσμένη και σε απόπειρα κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή.

Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή, ενώ καταζητούνται άλλοι τέσσερεις εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα, τρεις Ιταλοί κι ένας Έλληνας.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη πρώην δήμαρχος για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μεταναστών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ