ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικό #metoo: Συμπαράσταση στον πρόεδρο του ΣΕΗ από το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου

Ελληνικό #metoo: Συμπαράσταση στον πρόεδρο του ΣΕΗ από το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου
ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μήνυμα συμπαράστασης από το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου προς τον Σπύρο Μπιμπίλα στον απόηχο της υπόθεσης Λιγνάδη

Το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου, με ανακοίνωσή του, δηλώνει «την αμέριστη συμπαράστασή του στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και στον πρόεδρό του, εξαίρετο συνάδελφό μας, Σπύρο Μπιμπίλα, μετά την αήθη επίθεση που δέχτηκε κατά το απολογητικό υπόμνημα Λιγνάδη-Κούγια».

«Το ΣΕΗ το τελευταίο διάστημα έχει αναδειχθεί σε έναν χώρο δημοκρατίας, διαβούλευσης, ασφάλειας, αξιοπρέπειας, προάσπισης των δικαιωμάτων των ηθοποιών και χαράζει τον δρόμο για την αλλαγή στο υπάρχον πολιτιστικό γίγνεσθαι. Στεκόμαστε αρωγοί και συνοδοιπόροι σε αυτήν την προσπάθεια και καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στον χώρο του πολιτισμού να δηλώσουν παρόντες και παρούσες», καταλήγει η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου.

Υπενθυμίζεται ότι το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και ο Σπύρος Μπιμπίλας μπήκαν στο «στόχαστρο» του κατηγορούμενου για βιασμούς ανηλίκων κατά συρροή Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς στο απολογητικό του υπόμνημα ο σκηνοθέτης θεωρεί ότι έχουν κίνητρο να τον καταστρέψουν καλλιτεχνικά.

Μάλιστα ο Δημήτρης Λιγνάδης ως κίνητρο εμφανίζει τα χρήματα που διαχειρίζεται το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, ενώ αναφέρει ότι ο Σπύρος Μιμπίλας τον φθονεί, λέγοντας μάλιστα πως συμπτωματικά και όχι αξιοκρατικά βρίσκεται στη θέση του προέδρου του ΣΕΗ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ