ΕΛΛΑΔΑ

Αρσάκειο: Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες των 285 αποφοίτων

Αρσάκειο: Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες των 285 αποφοίτων
Facebook/ Arsakeio

Στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης τίθενται πλέον οι καταγγελίες 285 αποφοίτων των Αρσακείων Σχολείων περί σεξουαλικών και άλλων μορφών περιστατικών προσβολής από εκπαιδευτικούς.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, με αφορμή αναφορά που κατέθεσε η Διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας με αντικείμενο τη διερεύνηση των εν λόγω καταγγελιών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γιώργος Νούλης.

Οι 285 απόφοιτοι από το 1994 έως το 2018, σε επιστολή τους προς την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, που δημοσιοποιήθηκε χθες, υποστηρίζουν ότι γνωρίζουν αλλά και έχουν πληροφορηθεί για σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές που έχουν υποστεί μαθητές και μαθήτριες από συγκεκριμένους καθηγητές και καθηγήτριες των Αρσακείων.

Στην ίδια ανακοίνωση κάνουν λόγο για «διαχρονική νοοτροπία κάποιων» και καταγγέλλουν τόσο τους θύτες όσο και τους καθηγητές/καθηγήτριες τους ή τους υπεύθυνους υπεύθυνες που συγκάλυψαν αυτά τα γεγονότα. Υποστηρίζουν επίσης πως «η διοίκηση θα έπρεπε να έχει το θάρρος να λογοδοτήσει για την πραγματοποίηση ορισμένων –όπως αποδεικνύεται– λανθασμένων επιλογών».

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, καθηγητής, Γιώργος Μπαμπινιώτης, το αίτημα που κατατέθηκε υπό την μορφή αναφοράς στην Εισαγγελία είναι «να κληθούν ένας προς έναν οι 285 απόφοιτοι των Αρσακείων Σχολείων που υπογράφουν την επίμαχη ανακοίνωση που διοχετεύθηκε στα ΜΜΕ προκειμένου να συγκεκριμενοποιήσουν τις καταγγελίες τους για να διερευνηθούν αυτές αρμοδίως από την Εισαγγελία Αθηνών».

Τονίζεται δε ότι «η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία θα παρακολουθεί στενά τη διαδικασία και θα συνδράμει το έργο των εισαγγελικών αρχών με οποιονδήποτε τρόπο της ζητηθεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ