ΕΛΛΑΔΑ

Ένταλμα κράτησης Λιγνάδη: «Αδιάλειπτη επιθυμία για ικανοποίηση της γενετήσιας ορμής με ανήλικα»

Ένταλμα κράτησης Λιγνάδη: «Αδιάλειπτη επιθυμία για ικανοποίηση της γενετήσιας ορμής με ανήλικα»
CNN Greece / ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΤΣΑΛΗΣ

«Eμμονή, επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά και σταθερή εγκληματική ροπή του κατηγορουμένου στην τέλεση συναφών αδικημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας», είναι το «διά ταύτα» του εντάλματος προσωρινής κράτησης που εκδόθηκε σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βάσει του εντάλματος προσωρινής κράτησης του Δημήτρη Λιγνάδη κρίθηκε ότι «αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλες αξιόποινες πράξεις, σε κάθε δε περίπτωση, ομοειδείς με την κακουργηματική πράξη του βιασμού κατά συρροή».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ανακρίτρια κάνει ιδιαίτερη μνεία σε στοιχεία που «προκύπτουν εναργώς από τη συνδυαστική και συνολική εκτίμηση του συλλεγέντος υλικού, το οποίο δεν κλονίζεται από την απολογία και τα εισφερθέντα αποδεικτικά στοιχεία εκ μέρους του κατηγορουμένου».

Μάλιστα, φέρεται να κάνει λόγο για «αδιάλειπτη επιθυμία του για ικανοποίηση, της γενετήσιας ορμής του με ανήλικα, κυρίως άρρενα, άτομα, αδιαφορώντας για το ενδεχόμενο προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειάς τους και της γενετήσιας ελευθερίας τους».

«Όχι» στο βραχιολάκι»

Στον κατηγορούμενο σκηνοθέτη οι Αρχές «αρνήθηκαν» και τον κατ’ οίκον περιορισμό του με βραχιολάκι ηλεκτρονικής επιτήρησης, καθώς βάσει των στοιχείων και της αξιολόγησής τους, οδηγήθηκαν στην κρίση ότι «καταδεικνύεται η σαφής εξακολουθητική εγκληματική ροπή του χαρακτήρα και της προσωπικότητας του κατηγορούμενου, για τον λόγο δε αυτό, κρίνεται ότι δεν καθίσταται επαρκής η επιβολή σε αυτόν, του περιοριστικού όρου του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση, για την αποτροπή του από την τέλεση νέων αδικημάτων, η δε κρίση αυτή τελεί σε ανεξαρτησία από την εκ μέρους του υποβολή αντιστοίχου αιτήματος ή μη».

Ο μέχρι πρότινος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου μεταφέρθηκε στις φυλακές Τρίπολης, η οποία προορίζεται αποκλειστικά για κρατούμενους που κατηγορούνται για αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας, δεν διαθέτει ξεχωριστά κελιά παρά μόνο πέντε θαλάμους.

Στις φυλακές Τρίπολης

Συνολικά οι κρατούμενοι ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 112 άτομα που σημαίνει –κάνοντας μια απλή διαίρεση - ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης θα «συμβιώνει» μαζί με ακόμη 22 συγκρατουμένους του. Οι θάλαμοι διαθέτουν κρεβάτια-κουκέτες. Μόνο στην περίπτωση που ο εισαγγελέας της φυλακής κρίνει ότι συντρέχουν λόγοι για την προστασία της σωματικής του ακεραιότητας μπορεί να διατάξει τη μεταγωγή του σε άλλη φυλακή που διαθέτει κελιά.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο προσωρινά κρατούμενος Δημήτρης Λιγνάδης πριν οδηγηθεί στο θάλαμο του θα παραμείνει σε ειδικό θάλαμο καραντίνας, στο πλαίσιο των οδηγιών του ΕΟΔΥ και των προληπτικών μέτρων που λαμβάνονται κατά της διασποράς του κορωνοιού, που έχει «χτυπήσει» και τις φυλακές της χώρας.

Πηγή: CNN Greece / ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΤΣΑΛΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ