ΕΛΛΑΔΑ

Ευγενία Παπαδοπούλου - Ψυχοθεραπεύτρια: Συνεπιμέλεια για ένα μέλλον άξιο της ελληνικής κοινωνίας

Ευγενία Παπαδοπούλου - Ψυχοθεραπεύτρια: Συνεπιμέλεια για ένα μέλλον άξιο της ελληνικής κοινωνίας
Pixabay

Μετά από την επιστολή της ΑΜΚΕ «Ενεργοί Μπαμπάδες», με την οποία εκφράστηκαν απορίες και προβληματισμοί προς τον κ. Τσιάρα για την απουσία της λέξης «συνεπιμέλεια», παρά τη δέσμευση για το αντίθετο, από το νέο νομοσχέδιο, ένα ακόμα μήνυμα προς τον υπουργό δημοσιεύτηκε το Σάββατο.

Η Ευγενία Παπαδοπούλου, ψυχοθεραπέυτρια, συστημική – οικογενειακή θεραπεύτρια, με ένα βίντεο που δημοσίευσε στα social media αναφέρει την υψηλή σημασία της προσθήκης της συγκεκριμένης λέξης. Όπως εξήγησε περιέχει έννοιες που είναι απαραίτητες για την ψυχική υγεία των παιδιών και θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει η διαδικασία.

«Συνεπιμέλεια για μια κοινωνία χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς αποκλεισμούς. Συνεπιμέλεια για μια κοινωνία με αξίες! Συνεπιμέλεια για ένα μέλλον άξιο της ελληνικής κοινωνίας», αναφέρει στο μήνυμά της η κ. Παπαδοπούλου.

«Στοργή, Υπομονή, Νοοτροπία, Ευθύνη, Προτεραιότητα, Ιδανικά, Μοίρασμα, Ειλικρίνεια, Λύτρωση, Εγκράτεια, Ισότητα και Αγάπη», λέξεις που αποτελούν την ακροστιχίδα της λέξης «Συνεπιμέλεια» είναι απαραίτητες για να εξελιχθεί ομαλά ένα παιδί όπως τόνισε.

«Ποια από αυτές τις αξίες ΔΕΝ χρειάζεται ένας γονέας, για να υπηρετήσει ουσιωδώς το λειτούργημά του;», αναρωτιέται η κ. Παπαδοπούλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ