Ιερώνυμος: Η ΕΕ έχει μετακινηθεί σε μια ατμόσφαιρα οικονομικής εκμεταλλεύσεως και συμφερόντων
Με τα πλέον ζοφερά χρώματα περιέγραψε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπογραμμίζοντας ότι το μέλλον της θα είναι σύντομο.
Από τα Τρίκαλα όπου μετέβη για τα ονομαστήρια του μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιου, είπε ότι:
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει πλέον βάση τις αρχές της αλληλεγγύης, της χριστιανοσύνης και της συμπαραστάσεως, αλλά έχει μετακινηθεί σε μια ατμόσφαιρα οικονομικής εκμεταλλεύσεως και συμφερόντων», υπογραμμίζοντας ότι «επομένως, το τέλος αυτής της καταστάσεως θα είναι πολύ γρήγορο».
Σε αντιδιαστολή υπογράμμισε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος ότι «η Εκκλησία έχει ξεκάθαρο στόχο και την πορεία της μέσα στη ζωή. Στόχος της ήταν και είναι πάντα ο άνθρωπος», ενώ «ως προς την Ευρώπη, σε αυτά τα φαινόμενα της Ειδομένης που είδαμε, η Ευρώπη έδειξε τον πολιτισμό της. Από τη μια πλευρά, είδαμε μια οικογένεια φτωχή να παίρνει τους ξένους στο σπίτι της και να τους ταΐζει. Από την άλλη πλευρά, οι πολιτισμένοι, οι οποίοι ανάγκασαν αυτούς τους ανθρώπους να φύγουν από την πατρίδα τους, βάζουν φράγματα για να μην πάνε στις περιοχές τους».
Ώρα αποφάσεων για τους αγρότες μετά την πρόσκληση Μητσοτάκη: Ο διάλογος, τα αιτήματα και τα νέα μέτρα
12:07
Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 32χρονο που άφησε μόνο του το 2χρονο ανιψάκι του στο σπίτι
12:05
«Δεν είναι κάτι σπουδαίο»: Ο Τραμπ απαντά για τις νέες φωτογραφίες με τον Έπσταϊν
11:55
Πέθανε ο «κακός» του Χόλιγουντ Πίτερ Γκριν σε ηλικία 60 ετών - Βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμα του
11:46