ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνές ενδιαφέρον και 15 προσφορές για τους Πύργους στο Ελληνικό

Διεθνές ενδιαφέρον και 15 προσφορές για τους Πύργους στο Ελληνικό
Οι εργασίες προβλέπεται να ξεκινήσουν το 2023 και να αποπερατωθούν το 2025.

Ιδιαίτερα έντονο είναι το ενδιαφέρον για το έργο της ανάπτυξης των δύο Πύργων που θα στεγάσουν διαμερίσματα και γραφεία στην έκταση του πρώην Ελληνικού.

 

Ενδιαφέρον που μετουσιώθηκε σε 15 μη δεσμευτικές προσφορές από εγχώριους αλλά και διεθνείς ενδιαφερόμενους που συμμετέχουν στους διαγωνισμούς τους οποίους «τρέχει» η Lamda Development.

Σημειώνεται ότι η πρώτη φάση των διαγωνισμών ολοκληρώθηκε στις 19 Φεβρουαρίου, ενώ το γεγονός ότι προσφορές κατέθεσαν και διεθνείς όμιλοι που για πρώτη φορά βολιδοσκοπούν την ελληνική αγορά πιστοποιεί την κινητικότητα που υπάρχει ευρύτερα για το έργο του Ελληνικού.

O ένας πύργος θα έχει μόνο χώρους γραφείων (Marina Residential Tower) και ο άλλος μεικτή χρήση (γραφεία και κατοικίες), ενώ με βάση το χρονοδιάγραμμα και τους όρους της διαδικασίας θα συσταθούν δύο εταιρείες ειδικού σκοπού (SPV), μια για κάθε πύργο. Στη μια θα έχει πλειοψηφικό ποσοστό η Lamda Development και στην άλλη ο συν-επενδυτής. Οι εργασίες προβλέπεται να ξεκινήσουν το 2023 και να αποπερατωθούν το 2025.

Για τη διαγωνιστική διαδικασία ρόλο συμβούλου έχουν οι εταιρείες έχουν οι εταιρείες Deloitte και Savills ενώ πλέον, μετά την κατάθεση των μη δεσμευτικών προσφορών αναμένεται να καταρτιστεί short list για τις εταιρείες που θα εισέλθουν στη φάση κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών. Εν συνεχεία, αφού κατατεθούν και οι δεσμευτικές πρσοφρές αναμένεται να γίνει εντός του επόμενου διμήνου και η ανάδειξη των προτιμητέων επενδυτών που θα αναλάβουν την ανάπτυξη των Πύργων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ