Νικολάου: Τον Σεπτέμβριο ο Δημήτρης Κουφοντίνας μπορεί να κάνει αίτηση αποφυλάκισης
Ανανεώθηκε:
Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου διερωτήθηκε γιατί ο Δημήτρης Κουφοντίνας κάνει απεργία πείνας, αφού τον Σεπτέμβριο του 2021 μπορεί να κάνει αίτηση απόλυσης και το δικαίωμά του κατοχυρώνεται.
«Μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, θα μπορούσε να έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη από την πρώτη στιγμή, και να μην κάνει απεργία πείνας» είπε η κ. Νικολάου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Και συνέχισε:
«Είναι στα χέρια του η ζωή του. Εφόσον θεωρεί ότι έχει παραβιαστεί ο νόμος, γιατί δεν προσφεύγει στη δικαιοσύνη για να δικαιωθεί; Παρακολουθείται σε 24ωρη βάση από γιατρό και νοσοκόμο, ως γενική γραμματεία είμαστε πάνω από τον κρατούμενο».
Την ίδια ώρα, διευκρίνισε ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας αυτή τη στιγμή δεν σιτίζεται, ωστόσο υπάρχει διάταξη του Εισαγγελέα του Πρωτοδικείου Λαμίας με την οποία θα υπάρξει παρέμβαση από τους γιατρούς για να σωθεί η ζωή του –εάν κάτι τέτοιο χρειαστεί.
«Το 2015 ο Κουφοντίνας δεν ήθελε να γυρίσει στον Κορυδαλλό (…) Δεν μπορεί να γυρίσει, ο Κορυδαλλός είναι φυλακή υποδίκων, όσοι βαρυποινίτες έχουν απομείνει θα φύγουν» ξεκαθάρισε η ΓΓ. Αντεγκληματικής Πολιτικής.
Κυρώθηκε η νέα συμφωνία με τη Hellenic Train: Επενδύσεις 420 εκατ. ευρώ, νέα τρένα, αυστηρές ρήτρες
20:36
Απάτη high teck: Υπέκλεπταν τραπεζικά δεδομένα με ειδικό εξοπλισμό σε πορτ μπαγκάζ
20:27
Πλήγματα του Ισραήλ στον Λίβανο, μετά από προειδοποίηση για εκκένωση χωριού
20:18
28 Χρόνια Μετά: Ο Ναός των Οστών - Όταν η αποκάλυψη αποκτά νέα φωνή και επικίνδυνο βάθος
20:10