ΕΛΛΑΔΑ

«Ό,τι καινούργιο έχουμε θα το φέρουμε»: Στον εισαγγελέα δεύτερος φάκελος καταγγελιών #MeToo

«Ό,τι καινούργιο έχουμε θα το φέρουμε»: Στον εισαγγελέα δεύτερος φάκελος καταγγελιών #MeToo
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME

Δεύτερο «καυτό» φάκελο καταγγελιών παρέδωσε στον εισαγγελέα ο Πασχάλης Τσαρούχας το πρωί της Τρίτης, αναφορικά με υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στο χώρο του θεάτρου.

«Επισκέφθηκα τον εισαγγελέα και έφερα νέους φακέλους. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω. Θα σας παρακαλέσω να ρωτάτε ό,τι και τον εισαγγελέα, ακολουθούμε τη διαδικασία παρά πολύ αυστηρά. Όσο λιγότερο μιλάμε τόσο πιο σωστά προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Ό,τι καινούργιο έχουμε θα το φέρουμε» δήλωσε ο ηθοποιός, εξερχόμενος από την εισαγγελία.

Ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός έχει βάλει ήδη στο «μικροσκόπιο» τις περίπου 20 καταγγελίες του πρώτου φακέλου.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα ονόματα του δεύτερου φακέλου συμπεριλαμβάνονται δύο πολύ γνωστά ονόματα του χώρου του θεάματος, που κατηγορούνται για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Την ίδια ώρα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μια ηθοποιός που πλέον ζει στο εξωτερικό καταγγέλλει βιασμό από πασίγνωστο πρωταγωνιστή, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο των καταγγελιών.

Ωστόσο, η υπόθεση φαίνεται πως έχει παραγραφεί.

«Την κάλεσε στο σπίτι του για να συζητήσουν και η γυναίκα γνωρίζοντας ότι ο συγκεκριμένος είναι παντρεμένος και το ραντεβού ήταν μεσημέρι, θεώρησε ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό. Τον συνάντησε και μετά από περίπου εικοσιπέντε λεπτά συζήτησης που αφορούσαν το επαγγελματικό κομμάτι, άρχισε να περνάει το πράγμα σε πιο προσωπικά ζητήματα, που την έκανε να αντιδράσει επειδή όλα αυτά ήταν άσχετα. Αμέσως θέλησε να αποχωρήσει από το χώρο για να φύγει, αλλά της είχε κλειδώσει την πόρτα. Δυστυχώς μιλάμε για μια υπόθεση βιασμού, όπου η ίδια αντιδρούσε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Δεν είχε την δύναμη να το αποφύγει. Αφού ολοκληρώθηκε η πράξη και την έδιωξε, της είπε αν μιλήσεις οπουδήποτε θα σε καταστρέψω» είχε περιγράψει ο δικηγόρος της Αλέξανδρος Μίντζιας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Οι καταγγελίες που δέχεται το ΣΕΗ δεν έχουν τέλος, με τους συνηγόρους των καταγγελλόμενων να καταφθάνουν στα γραφεία για να παραλάβουν τους φακέλους για τους πελάτες τους.

Υπενθυμίζεται πως ο Πασχάλης Τσαρούχας είχε καταθέσει τον πρώτο «καυτό» φάκελο στον εισαγγελέα στις 24 Φεβρουαρίου.

Κρίνεται η τύχη της μήνυσης σε βάρος του ηθοποιού τηλεοπτικών σειρών

Τις επόμενες ημέρες θα κριθεί η τύχη της μήνυσης του Δημήτρη Άνθη σε βάρος γνωστού ηθοποιού, που έχει πρωταγωνιστήσει σε τηλεοπτικές σειρές. Υπενθυμίζεται, ότι από την συνέντευξη του Νίκου Σ. στην οποία περιέγραψε βιασμό από γνωστό σκηνοθέτη παρουσία τρίτου ατόμου, ο Δημήτρης Άνθης αναγνώρισε στο τρίτο πρόσωπο, τον δικό του κακοποιητή.

«Ορμώμενος από τη συνέντευξη του Νίκου Σ. ήρθα σε επαφή με τον δικηγόρο του γιατί ήθελα να κάνω μία ταυτοποίηση γιατί αναφερόταν σε δύο ανθρώπους που του έκαναν αυτά κι ο ένας από τους δύο παρουσιάστηκε ως θύμα. Ήθελα να ταυτοποιήσω ότι ήταν το ίδιο πρόσωπο για να μην κατηγορήσω λάθος ανθρώπους. Ήθελα να είμαι απόλυτα σίγουρος. Από τις περιγραφές κατάλαβα ότι είναι το ίδιο άτομο», ανέφερε σε συνέντευξή του ο Δημήτρης Άνθης.

Για την αυτή την υπόθεση έχει υποβληθεί μήνυση που εστάλη στην αστυνομία για να διενεργήσει προανάκριση, ενώ πλέον βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει τις επόμενες δύο ημέρες αν θα ασκήσει δίωξη σε βάρος του πρωταγωνιστή τηλεοπτικών σειρών.

Ο τελευταίος πάντως φέρεται να αρνείται πως βίασε τον μηνυτή κάνοντας λόγο για «ερωτική επαφή μεταξύ ενηλίκων με απόλυτη συναίνεση». Πρέπει να σημειωθεί ότι οι Αρχές κινούνται με ταχύτατους ρυθμούς καθώς η υπόθεση παραγράφεται τον Μάιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ