ΕΛΛΑΔΑ

Νέες κινητοποιήσεις για τον Δημήτρη Κουφοντίνα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Νέες κινητοποιήσεις για τον Δημήτρη Κουφοντίνα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
CNN Greece / Λευτέρης Παρτσάλης

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα διαδηλωτές βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, ζητώντας να γίνει δεκτό το αίτημα του απεργού πείνας από τις 8 Ιανουαρίου, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το απόγευμα της Τρίτης, με κεντρικό σύνθημα «κανένας νεκρός της πείνας απεργός», περίπου 5.000 κόσμου πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, που ζητά τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:00 στην πλατεία Συντάγματος, με την πορεία να κατευθύνεται προς τα Προπύλαια και να ολοκληρώνεται στην Ομόνοια. Λόγω της συγκέντρωσης έκλεισε η Βασιλίσσης Αμαλίας και η Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη, ενώ λίγο πριν τις 19.00 αποδόθηκαν και οι δύο στην κυκλοφορία.

Για συμμετοχή στην κινητοποίηση είχε καλέσει -μεταξύ άλλων- η Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών, σύμφωνα με την οποία «όλα τα επιχειρήματα της κυβέρνησης έχουν καταπέσει, καμία προνομιακή μεταχείριση δεν ζητείται, αλλά αντίθετα να τηρηθεί ο ίδιος αυτός φωτογραφικός νόμος που η ίδια ψήφισε».

Στη Θεσσαλονίκη, μέλη αριστερών οργανώσεων και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου ξεκίνησαν από την πλατεία Λευκού Πύργου και πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ