ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Ελασσόνα: Εγκλωβισμένος άνδρας στο Μεσοχώρι

Σεισμός Ελασσόνα: Εγκλωβισμένος άνδρας στο Μεσοχώρι
Twitter

Ένα άτομο φαίνεται πως έχει εγκλωβιστεί στο Μεσοχώρι λόγω του ισχυρού σεισμού των 6 Ρίχτερ με επίκεντρο στην Ελασσόνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας άνδρας εντοπίστηκε μέσα σε σπίτι που κατέρρευσε ενώ η γυναίκα πρόλαβε να βγει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, πρόκειται για ηλικιωμένο άτομο με αναπηρία ενώ υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει και άλλο μέρος του σπιτιού.

Στο σημείο έχει σπεύσει η πυροσβεστική και η αστυνομία.

Το Μεσοχώρι απέχει 22 χλμ. από την Ελασσόνα ενώ το επίκεντρο της δόνησης υπολογίζεται 16χλμ νότια της Ελασσόνας.

Λίγα λεπτά μετά τον σεισμό των 6 Ρίχτερ, ακολούθησε ισχυρός μετασεισμός 4,6 Ρίχτερ.

Μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Θεσσαλία και έγινε αισθητός σε μεγάλες περιοχές της χώρας, προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες αντιμετωπίζουν ο Βόλος και η Μαγνησία.

Στον Βόλο η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και χιλιάδες κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές, παρά το γεγονός ότι η ισχυρή δόνηση είχε μεγάλη διάρκεια με αυξομειώσεις κατά την διάρκεια του σεισμού. Τις πρώτες πληροφορίες για την κατάσταση στην Μαγνησία επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Τα δίκτυα της κινητής τηλεφωνίας στον Βόλο αντιμετωπίζουν επίσης μεγάλα προβλήματα λόγω του σεισμού αλλά και της υπερφόρτωσης των δικτύων και η επικοινωνία είναι δύσκολη τις πρώτες αυτές στιγμές.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Δυτική Θεσσαλία, στις περιοχές των Τρικάλων και της Καρδίτσας, όπου και στις δύο πόλεις ο κόσμος βγήκε στους δρόμους για ασφάλεια. Και σε αυτές τις περιοχές τα δίκτυα τηλεπικοινωνίας τόσο στην κινητή, όσο και στην σταθερή τηλεφωνία, έχουν πολλά προβλήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ