ΕΛΛΑΔΑ

«Ο κόσμος παραμένει στους δρόμους»: Ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του Δήμου Λάρισας στο CNN Greece

«Ο κόσμος παραμένει στους δρόμους»: Ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του Δήμου Λάρισας στο CNN Greece
ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Έντρομοι βγήκαν στους δρόμους και οι κάτοικοι της Λάρισας -της πόλης βρίσκεται πολύ κοντά στο επίκεντρο του μεγάλου σεισμού στην Ελασσόνα.

Λίγη ώρα μετά τον σεισμό, οι κάτοικοι Λάρισας, εξακολουθούν να παραμένουν σε ανοιχτούς χώρους, όπως περιέγραψε μιλώντας στο CNN Greece ο Άρης Ψίχας δημοσιογράφος, υπεύθυνος γραφείου τύπου του δήμου Λάρισας.

«Ο σεισμός έγινε ιδαίτερα αισθητός στην περιοχή μας και ο κόσμος παραμένει στους δρόμους. Δεν υπάρχει πληροφόρηση για σοβαρές ζημιές, εκτός από μεμονομένες περιπτώσεις πτώσεις σοβάδων από ορισμένα κτήρια» λέει ο κ. Ψίχας, προσθέτοντας ότι το γραφείο Πολιτικής Προστασίας της πόλης παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα.

«Οι εργαζόμενοι του γραφείου Πολιτικής Προστασίας που στεγάζεται στον τρίτο όροφο κτηρίου, μεταφέρθηκαν για λόγους ασφαλείας σε άλλο, ισόγειο κτήριο» τόνισε ο ίδιος.

Εξάλλου, από τον δήμο Λαρισέων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

🔻Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία του Δήμου Λαρισαίων Μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στην ευρύτερη...

Δημοσιεύτηκε από Δήμος Λαρισαίων στις Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021

Δείτε εικόνες από την πόλη της Λάρισας:

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος στα 7,8χλμ -κάτι που επεξηγεί και γιατί έγινε αισθητός σε τόσες πολλές περιοχές.

Το επίκεντρο της δόνησης υπολογίζεται 16χλμ νότια της Ελασσόνας.

Ακολούθησαν τρεις ακόμα σεισμοί πάνω από 4 ρίχτερ

Τρεις ακόμα σεισμικές δονήσεις, άνω των 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ακολούθησαν μέσα σε διάστημα περίπου μισής ώρας, τον ισχυρό σεισμό των 6 ρίχτερ που αναστάτωσε τη Θεσσαλία στις 12:16 σήμερα το μεσημέρι.

Ο πρώτος, σημειώθηκε στις 12:19 (σ.σ. ήταν αυτός που αρχικά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είχε δώσει 4,6 Ρίχτερ) ήταν 4,7 ρίχτερ, είχε εστιακό βάθμος 10 χλμ και επίκεντρο 7 χλμ ΔΝΔ της Ελλασόνας.

Ο δεύτερος στις 12:26 είχε μέγεθος 4,2 Ρίχτερ, εστιακό βάθμος 10 χλμ και ήταν 10 χλμ ΝΑ της Ελλασόνας και ο τρίτος και πιο ισχυρός ήταν μεγέθους 4,9 Ρίχτερ, είχε εστιακό βάθος επίσης 10 χλμ και επίκεντρο 18 χλμ ΒΔ της Ελαασσόνας.

Παπαδόπουλος: Από γνωστό ρήγμα προέρχεται η δόνηση

Μιλώντας στο CNN Greece, o σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος έκανε λόγο για μια ισχυρή δόνηση, που προέρχεται από γνωστό ρήγμα.

«Ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός, ήταν επιφανειακός και προέρχεται από πολύ γνωστό ρήγμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 10 χλμ. δυτικά της πόλης του Τυρνάβου, στην Λάρισα. Ήταν επιφανειακός και γι' αυτό τον λόγο έγινε αισθητός και σε αρκετές περιοχές στην Αττική. Εγώ για παράδειγμα που ζω στην Αγία Παρασκευή τον κατάλαβα» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ