ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Ελασσόνα: Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον δάσκαλο που έσωσε μαθητές στο Δαμάσι Τυρνάβου

Σεισμός Ελασσόνα: Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον δάσκαλο που έσωσε μαθητές στο Δαμάσι Τυρνάβου
ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Με αυτοθυσία ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου στο Δάμασι Τυρνάβου Γρηγόρης Λέτσιος κατάφερε να βγάλει με ασφάλεια 63 μαθητές και 10 συναδέλφους του εκπαιδευτικούς από το σχολείο το οποίο υπέστη σοβαρότατες ζημιές από τον ισχυρό σεισμό των 6 ρίχτερ κοντά στην Ελασσόνα.

«Τα παιδιά είναι μια χαρά και οι συνάδελφοι όλοι. Βγήκαμε χωρίς κανέναν τραυματισμό, χωρίς ν' ανοίξει μύτη», επεσήμανε ο διευθυντής του σχολείου, μιλώντας στο κινητό του τηλέφωνο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που τον κάλεσε για να τον συγχαρεί.

Αναλυτικά η συνομιλία έχει ως εξής:

«Τα παιδιά είναι μια χαρά και οι συνάδελφοι όλοι. Βγήκαμε χωρίς κανέναν τραυματισμό, χωρίς ν' ανοίξει μύτη», ακούγεται να λέει ο διευθυντής.

Ο πρωθυπουργός συγχαίρει τον κ. Λέτσιο για την ψυχραιμία και την αφοσίωσή του. «Δεν φαντάζομαι ότι περιμένατε τέτοιο σεισμό», ακούγεται να του λέει. Επισημαίνοντας πως δεν είναι μια περιοχή που έχει δώσει τέτοιους σεισμούς στο παρελθόν ο πρωθυπουργός τονίζει «πραγματικά μας κάνατε υπερήφανους με τον τρόπο με τον οποίο χειριστήκατε το θέμα».

«Πιστεύω, η ψυχραιμία των συναδέλφων και η ετοιμότητα των παιδιών, εφαρμόζοντας το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ήταν αυτό που μας οδήγησε να βγούμε όλοι σώοι και αβλαβείς από το κτίριο το οποίο είναι ετοιμόρροπο», απαντά ο κ. Λέτσιος.

Κλείνοντας το τηλεφώνημα ο πρωθυπουργός υπόσχεται ότι εφόσον το κτίριο κριθεί κατεδαφιστέο το χωριό θα αποκτήσει καινούργιο σχολείο το συντομότερο δυνατόν, απαντώντας στο σχόλιο του διευθυντή ότι «εφόσον δεν έχουμε κανένα θύμα, κανέναν τραυματισμό θα είναι μεγάλη μας χαρά να έχουμε καινούργιο σχολείο».

Το σχολείο στεγαζόταν σε πετρόκτιστο κτίσμα του 1938, όπως ακούγεται να λέει ο διευθυντής του.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ