Σε κατ'οίκον περιορισμό με 24ωρη φύλαξη ο Ρουπακιάς
Αποφυλακίστηκε σήμερα ο Γιώργος Ρουπακιάς, o δράστης της δολοφονίας Παύλου Φύσσα, λόγω της παρέλευσης του 18μηνου, που αποτελεί το ανώτατο επιτρεπτό όριο προσωρινής κράτησης, όπως προβλέπει ο νόμος.
Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, ο συνήγορος του Ρουπακιά, είχε άγνοια για την ακριβή ώρα αποφυλάκισης του εντολέα του, ωστόσο αυτή έγινε νωρίς το πρωί, λίγο μετά τις 9:00
Ο Γιώργος Ρουπακιάς αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ενώ θα βρίσκεται σε κατ'οίκον περιορισμό, ο οποίος αντικαθιστά την προσωρινή κράτηση του, με 24ωρη αστυνομική φύλαξη αλλά και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι, θα μπορεί να μεταβαίνει με αστυνομική συνοδεία στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού όπου διεξάγεται η ακροαματική διαδικασία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με πρόεδρο την Μαρία Λεπενιώτη.
Ο Γιώργος Ρουπακιάς συμπληρώνει 30 μήνες κράτησης, καθώς παραμένει προσωρινά κρατούμενος από τον Σεπτέμβριο του 2013, με ένταλμα της 6ης ανακρίτριας Πειραιά ενώπιον της οποίας και είχε απολογηθεί.
Κατηγορείται για: ανθρωποκτονία από πρόθεση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, και κακουργήματα τα οποία τον κατέστησαν προφυλακιστέο 18 και 12 μήνες αντιστοίχως.
Ο ίδιος είναι ο τελευταίος που παρέμεινε προφυλακισμένος καθώς οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, έχουν αποφυλακιστεί.
Τρία νέα εργαλεία για τον έλεγχο και την προστασία ανηλίκων στο Youtube
16:48
ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στις 3 Φεβρουαρίου για αυξήσεις μισθών και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού
16:45
Ανδρουλάκης για Ιράν: Στεκόμαστε ανεπιφύλακτα στο πλευρό των Ιρανών πολιτών - Ζητεί έκτακτη σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ
16:45
Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο στη Βρετανία - Πάνω από 100 πυροσβέστες στο σημείο (pics & vid)
16:37