ΕΛΛΑΔΑ

Λέκκας στο CNN Greece: Βορειότερα από το επίκεντρο του κύριου σεισμού η νέα δόνηση

Λέκκας στο CNN Greece: Βορειότερα από το επίκεντρο του κύριου σεισμού η νέα δόνηση
INTIME NEWS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Παρακολουθούμε τη μετασεισμική ακολουθία στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας με πολλή προσοχή αλλά και ψυχραιμία δήλωσε στο CNN Greece ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας, αναφερόμενος στο νέο ισχυρό μετασεισμό μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 20:38 την Πέμπτη στην περιοχή.

Όπως είπε ο κ. Λέκκας «η νέα δόνηση είχε μέγεθος 5,8 Ρίχτερ, με αναθεωρημένη μέτρηση στα 5,9 Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 20:38».

«Το επίκεντρο της νέας δόνησης εντοπίζεται 20 χλμ. βορειότερα από το σημείο όπου σημειώθηκε ο σεισμός των 6 Ρίχτερ στο Δαμάσι το πρωί της Πέμπτης, κοντά στο Κεφαλόβρυσο», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.

Με βάση την αυτόματη αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, πρόκειται για σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε 16 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Ελασσόνας.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 11,3 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Ο νέος ισχυρός σεισμός στην περιοχή σημειώθηκε 32 ώρες μετά τη σεισμική δόνηση των 6 Ρίχτερ, που άφησε πίσω του εκτεταμμένες υλικές ζημιές σε κτήρια και κατοικίες.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ