ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Τυρνάβου στο CNN Greece: Πολύ μεγάλος σεισμός, δεν τον περιμέναμε

Δήμαρχος Τυρνάβου στο CNN Greece: Πολύ μεγάλος σεισμός, δεν τον περιμέναμε
ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Για πολύ μεγάλο σεισμό έκανε λόγο ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας μιλώντας στο CNN Greece, για τον νέο ισχυρό μετασεισμό μεγέθους 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε 16 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Ελασσόνας.

«Πολύ μεγάλος και αυτός ο σεισμός, δεν τον περιμέναμε τέτοιο μετασεισμό, ειλικρινά σας το λέω. Ο κόσμος βγήκε έξω. Έδωσα εντολή γιατί μόλις είχα φύγει από το Δαμάσι και είχα γυρίσει στον Τύρναβο, έδωσα εντολή στην ΕΜΑΚ η οποία είναι στο Δαμάσι να βγουν έξω να δουν μήπως υπάρχει κανένας εγκλωβισμένος, κανένας κάτοικος που πήγε να πάρει κάτι, αν και τους έχουμε απαγορεύσει να πάνε στα σπίτια, αλλά για καλό και για κακό να βγουν έξω να ψάχνουμε να δούμε τι γίνεται, αν έχουμε κάτι άλλο. Αυτή τη στιγμή φτάνω και γω στο χωριό για να δω ακριβώς τι γίνεται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Από χθες εχουμε δώσει εντολή να μην μένουν στα σπίτια τους. Σήμερα πήγαν επιπλέον 60 με 70 άτομα σε ξενοδοχεία, γιατί βάλαμε και άλλο λεωφορείο σήμερα για να στείλουμε στα ξενοδοχεία στα Τρίκαλα. Φέραμε επιπλέον σκηνές και αυτές που μας έφερε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας. Στήσαμε σκηνές και στο Δαμασούλι που δεν είχαμε βάλει χθες και στα Πλατανούλια, ένα άλλο χωριό εδώ του Δήμου μας. Έχουμε επιπλέον σκηνές αν χρειαστούν και άλλα πράγματα», συμπλήρωσε, αποτυπώνοντας την κατάσταση που επικρατεί.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, πρόκειται για σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε 16 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Ελασσόνας.

O σεισμός σημειώθηκε στις 20:38 και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 11,3 χιλιόμετρα.

Οι πρώτες πληροφορίες της Πυροσβεστικής κάνουν λόγο για μικρή κατολίσθηση στην Καλαμπάκα, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς. Σε τουλάχιστον δύο σπίτια που είχαν ήδη υποστεί ζημιές από τον χθεσινό σεισμό, προκλήθηκε κατάρρευση τοίχων.

Ο νέος ισχυρός σεισμός στην περιοχή σημειώθηκε 32 ώρες μετά τη σεισμική δόνηση των 6 Ρίχτερ, που άφησε πίσω του εκτεταμμένες υλικές ζημιές σε κτήρια και κατοικίες.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, πρόκειται για σεισμική δόνηση μεγέθους 6 Ρίχτερ, με επίκεντρο 29 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Λάρισας και 15 χιλιόμετρα δυτικά του Τυρνάβου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ